Tacskó vs Basset Hound! Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mit kell mérlegelni mielőtt döntünk?
Az első és legfontosabb szempont, hogy megfelelő tenyésztőtől vedd. Szaporító kizárva.
Nekem tacskóm van, figyelni kell arra, hogy ne lépcsőzzenek sokat, minőségi tápokat kapjanak. Szeret a gazdájával lenni, igényli a játékokat sétákat.
Akár érdemes menhelyeken is nézelődni.
Mire vagy konkrétan kíváncsi?
Köszönöm a választ!
Orijennel tervezem Őket etetni, mert van 2 macskám és náluk is nagyon bevált...
Vagy esetleg BARF szerint.
Természetesen akármelyik fajta mellett is döntök, minőségi tenyésztőt fogok keresni.
Arra lennék kivancsi, hogy melyik ideálisabb első kutyának, s hogy mik a főbb különbségek a kettő fajta között amik alapján el lehet indúlni, hogy mégis melyiket vállasszam...
Az interneten olvasottak alapján nagyon hasonlóak, a bassetnek kicsit nagyobb elvileg a séta igénye, ugyanakkor általánosságban lustább, rendes lemozgatás mellett kevesebbet pörög már otthon.
A tacsi pedig elvileg kicsit akaratosabb, hangot hallatni is jobban szeret...
De mondom, ezeket csak a netről szedtem össze.
Igazak e ezek? Mi van még?
A BARF is jó lehet. :)
A tacsinak szerintem sokkal nagyobb a mozgásigénye, mint a Basset-nek, mivel az utóbbi sokkal lustább kutya.
Igen, a tacsi szereti hallatni a hangját, de ez is szerintem nevelés kérdése.
Én imádom a tacskómat, nem bántam meg, hogy emelett a fajta mellett döntöttünk. Aranyos kutyák, akik nagyon tudják szeretni a gazdit. Bár minden kutya ilyen... :)
Ha kevésbé mozgós kutyát szeretnél, akkor a Basset-et ajánlom.
És azt még hozzátenném, hogy ezeket a kutyákat (főleg a tacskót) nem tenném ki télen az udvarra.
Nekem rövidszőrű cser-fekete van. Télen fázósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!