Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az Ice wine svájci juhászkutya...

Az Ice wine svájci juhászkutya kennelben mennyibe kerülnek a kutyák és milyen az idegrendszerük?

Figyelt kérdés
Nagyon megtetszett a fajta, de kicsit elkeseredtem az itteni hozzászólások miatt. A legtobben azt írták, hogy kb kanapékutya lett és mindenki csak a külsőre megy. Nem akarok nagyon durva munkakutyát (akkor vennek egy malit) de azert gondoltam rá , hogy megprobálkozom az IPOval, persze nem verseny szinten.

2018. szept. 17. 00:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

ez meg egy magyar fehér juhász ÖV munkája 7 hónaposan. Nyilván nem egy mali vagy egy munkavonalas nj, de egy IPO I-es munkához elég lehet.

https://www.youtube.com/watch?v=ZmN_offZ_BY

2018. szept. 17. 20:00
 12/30 A kérdező kommentje:
Bh* bocsánat, elgépeltem :) Amúgy köszönöm a válaszokat ! Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen ezzel a problémával.
2018. szept. 17. 20:02
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Jó ötlet felkeresni a tenyésztőket, amúgy az Ice Wine személyes találkozó nélkül még előjegyzést sem vesz fel. Eléggé szigorúan szűrik a gazdikat :)
2018. szept. 17. 20:08
 14/30 A kérdező kommentje:
Megnéztem a videót , nekem ennyi elég lenne tényleg, csak ne kakálja össze magát a kutya mindentöl :/
2018. szept. 17. 20:15
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is azon gondolkoztam, hogy ha célirányosan munkára kérünk kutyát, akkor gondolom olyan egyedet fog ajánlani. Nem egy mali kaliberű munkát akarok, csak egy stabil, BH munkára és családi kutyának alkalmas egyedet. Aki nem szalad el behúzott farokkal, ha tapsolnak egyet mellette és nem szedi szét a házat, ha elmegy egy traktor az utcán (felénk sok a traktor, kombájn) .

Esetleg Dzsemil Barbara kutyáiról van vélemény? Vagy a tenyésztői munkájáról? Láttam egy videót a mostani alomról, elég normális idegrendszerűnek tűntek, de persze később bármi előjöhet.

2018. szept. 17. 20:40
 16/30 anonim ***** válasza:
Dzsemil Barbarát nem ismerem olyan jól, csak párszor találkoztam vele. Ő nem bejegyzett magyarországi tenyésztő, Szerbiában lett bejegyezve. A szerb tenyésztési szabályzatot nem ismerem sajnos. Nála úgy tudom 1000 euro környékén van egy kölyök. Amúgy a párosítások alapján nem tűnik rossznak.
2018. szept. 17. 21:24
 17/30 anonim ***** válasza:
62%

Én ismerem a White Falcoln Mila kutyát, hát őt nem mondanám jó idegrendszerűnek... Vele próbált IPO I-et, de csúnya vége lett a vizsgának, nem bírta a kutya.

Szóval miért csak BH van? Egy BH vizsgára egy jól nevelt kutyát 2 hét alatt fel lehet készíteni! Az nem idegrendszert, tenyészértéket mérő vizsga, csak egy alap kísérőkutya vizsga! Azt ne soroljuk az eredményekhez. Több onnan származó félős, pánikolós kutyát ismerek. A kanjai kölykeiből is. Kiemelném, hogy egy jó idegrendszerű kutya akkor sem ijed meg pl a villamostól vagy hangoktól, ha előtte nem találkozott vele!

Nem vagyok tenyésztő, és nem a besározás a célom. Hanem szeretem a fajtát és felháborít, hogy az itthoni divatos, népszerű kennelekben csak az a cél, hogy minél több szép, szőrős kutya legyen! De sem az idegrendszerre, sem az ösztönökre nem fektetnek hangsúlyt! Különben miért nem tud felmutatni egyik tenyésztő sem semmi eredményt? Egy IPO vizsgára egy átlagos, normális kutyát fél év, de nagyon maximum egy év alatt ki lehetne képezni. Mégsem megy.

2018. szept. 17. 21:33
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom neked nemhogy IPO-s de még BH vizsgás kutyát sincs, különben nem tennél ilyen merész kijelentéseket. Ha te egy családi kutyát 2 hét alatt felkészítesz BH-ra akkor ezzel kéne foglalkoznod, híres lehetnél.

IPO: 1 év alatt meg lehet csinálni, de vegyük figyelembe az időjárást is, mert az nagyban megnehezíti Mo-on a kiképzést. Mi is elkezdünk készülni rá és nem a kutya miatt kellett félbehagyni. Gondolj bele az mennyi idő, hajnalban kelni a nyomkövetés miatt, külön engedelmesre és ÖV-re járni. A tenyésztőknek általában több kutyájuk van (plusz az almok) családjuk, munkájuk, kiállítások, így azért nem könnyű. Nyilván nem is a munka a főprofiljuk, a fehér juhász családi kutya nem munka kutya, de azt mondom egy lelkes gazdi akinek van ideje simán megcsinálja velük az IPO-t.

Milát én is ismerem, semmi gond nincs az idegrendszerével. Az IPO vizsga valóban nem sikerült vele, az engedelmes résznél vétett egy nagy hibát ami a vizsga végét jelentette, de ennek semmi köze nincs az idegrendszerhez.

Érdekes, hogy nem akarod besározni, de szinte minden kérdéshez odaírod ezt, persze konkrétumok nélkül...

2018. szept. 17. 23:03
 19/30 anonim ***** válasza:

IPO-s verseny kutyáim is, BH-s kutyám is van több is. Hidd el, egy jól nevelt kutyával max 2 hét a bh vizsga. Nem kitűnő minősítésre, de stabilan. De van, akinek 1 hét rágyúrás is elég.

Tudom milyen az IPO képzés. Ha nem lusta az ember, és normálisabb a kutya, a vizsga szint 6 hónap alatt meg van. Mit gondolsz, bentlakásos képzésben évekig vannak a kutyák? Hát nem.

Erre a kutyára visszatérve: láttam kimorogni, kiugatni emberekre. Láttam, hogy mikor egyedül volt a másik kutyája nélkül, csak remegett. És ha ennyin múlt a vizsga, miért nem csinálták meg megint? A válasz egyértelmű: a kutya sem alkalmas rá és enélkül is tud belőle elég pénzt szerezni. A reklám jó, valódi minőség nem kell mellé.

2018. szept. 17. 23:15
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
De kitalálom: onnan van kutyád, akár társtulajdonban. És a döntésedet minden áron védeni akarod, különben az önérzeted csorbul. Az ember márcsak ilyen.
2018. szept. 17. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!