Milyen munkakutya legyen?
Szóval, gondolkodom egy 2. kutyán. Egyelőre még csak a távoli jövőben (pár év), mert a mostani kutyámmal eléggé benne vagyunk a munkában, nem lenne jó, ha bezavarna egy másik kutya.
Cél a BH, IPO engedelmességi része, apport, egyebek.
ŐV NEM!
Nem akarok egy durván munkamániás kutyát (mint a malinois vagy németjuhász) , egyszerűen csak mutasson hajlandóságot a tanulásra, tudjon eleget koncentrálni.
Jelenleg egy közép schnauzerem van, ő tökéletes, de még egy kozmetikázós kutyát semmiképp nem akarok.
Benti-kinti tartásban lenne. Prémium táp, megfelelő mozgatás és munka, vizsgák. És családtag is lenne.
Ötletek ilyen fajtákra? Vagy teljesen reménytelen tökéletes fajtát találni ilyen igények mellé?
(Németjuhász, malinois, border collie mindenesetben kizárva, ne is írjátok. )
Golden is szóba jöhet. Most gyűjtögetem a fajtákat, hogy majd azokból tudjam a legtökéletesebbet kiválasztani.
Közben megszállt az ihlet és eszembe jutott a svájci fehér juhász. Valakinek van véleménye róluk?
Az IPO-hoz hozzá tartozik a nyom és őv is. Azokat miért nem akarod csinálni?
Ha pedig.csak az engedelmes érdekel, nem érdemes obedience irányba elmenni?
IPOnak csak az engedelmességi része érdekel ŐV semmiképp, én azzal nagyon nem szimpatizálok.
Obediencet írtam, hogy az játszik.
Ja és mantrailingeznénk is, ha bejönne neki.
Köszönöm egyébként, végül a svájci fehér juhász mellett döntöttem, ő egy lényegesen reálisabb munkaigénnyel rendelkezik, mint mondjuk egy dobi és gyönyörű is, jelleme meg minden tekintetben illik hozzánk, de ez még odébb van, addig nagyon tájékozódok a fajtáról :) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!