Ti hogyan dolgoztátok fel a kutyátok halálát, mennyi időbe telt?
Tegnap veszítettem el a kutyámat(Bullmasztiff), emlődaganatos volt, idén decemberben lett volna 10 éves, egy csupa szív,szeretetteljes kutya volt, nagyon erős kutya-gazda kapcsolat volt köztünk.
Utóbbi pár napban szinte csak egy helyben feküdt, enni/inni is csak akkor akart, ha odavittem neki az ételt/vizet. Mivel semmiképp sem akartam, hogy szenvedjen és tovább romoljon az állapota, esetleg kínok közt érjen véget az élete, így kihívtam az állatorvost és eutanáziát kértem, a doki szerint is indokolt volt bár felajánlotta, hogy adhat neki esetleg szteroidot meg pár fajta gyógyszert és így egy rövid ideig még talán velünk maradhat, de a daganat tünetei miatt nem éltem a lehetőséggel.
Végig vele voltam az eutanázia során, utána én temettem el. Próbálom magam azzal nyugtatni, hogy megkíméltem egy fájdalmas, nehéz haláltól , de még is magamat okolom amiért döntöttem helyette és elvettem az életét és most úgy érzem, hogy a szívem megszakadt. Nem térek magamhoz, minden pillanatom ekörül forog,étvágyam sincs. Nektek mennyi idő után lett könnyebb, hogyan dolgoztátok fel?
Sajnos a családban 4 ill 5 kutya elvesztése is megtörtént. Mintha az ember egy része is meghalna.
Szüleimmel közösen volt egy Leonbergi (+10) egy ujfoundlandi (+9)
Nekem az exemmel két spániel. Szétmentünk. Az egyiket az exem elaltatta a tudtomon kívül (+12) a másik állítólag él de nem tudok semmit róla.
A testvéreméknek is volt egy leonbergi (+10) és egy westie (+15)
Ezek mind mind nagyon fájóak tudnak lenni.
Jelenleg egyedül élek, de nem vállalok már be kutyát. Inkább kiélem magamat ismerősöknél ha van kutyájuk.
A legjobban az viselt meg hogy az exem a tudtomon kívül megölette a kis Brúnót az angol cockert.
46F
Először is, őszinte részvétem!
Másodszor is, igazad van, te ölted meg. Én is magamat okolnám. De az is igaz hogy a rák egy nagyon nagyon ronda betegség. (Lehet hogy élt volna még egy darabig a fájdalomcsillapítókal. Lehet. Csak lehet. És ez a legrosszabb az egészben.)
Helyes hogy te temetted el. Sirasd meg. Gyászold meg. A családoddal (vagy azzal aki van neked) együtt. Mi is így tettünk annakidején, és most is így fogunk, ha a mostani kutyánk meghal.
Nem véletlenül szokás gyászolni a halottakat.
Annyival volt könnyebb az én dolgom az állatorvosnál, hogy órák óta gyomorcsavarodása volt szegénynek. (későn vettük észre). Esélye sem lett volna a gyógyulásra. (drótszőrű tacskó keverék. Élt 15 évet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!