Miért nem fogadják el a gazdák, hogy nem akarom a kutyámat összeereszteni az övékkel?
Először is, rendesen nevelt kutya akkor sem támadja meg a másikat, ha félelmet érez rajta. Nagyon neveletlen kutyákkal találkozol.
Másodszor. Neked kellene a sarkadra állnod végre. Határozottan ki kellene jelentened, hogy nem engeded oda a kutyádat és kész. Nem kell magyarázkodni, sem mentegetőzni. Kijelented és tovább mész. Ha ilyen kis nebánts virág leszel továbbra is, neked lesz kellemetlenebb.
Harmadszor. Olyan nincs, hogy a világ összes kutyája rá akarjon támadni a tiédre. Ok nélkül nincs. Lehet a kutyád olyan jelzéseket ad a többi kutyának, ami ingerlő. Én a helyedben felkeresnék egy jó kutyaiskolát. A te kutyád sem fogja leküzdeni a gátlásait idegen kutyákkal szemben, ha azt a rossz élményt nem cserélitek ki jóra.
Nagyon sajnálom ami történt,
de egy viselkedésterápia nem ártana.
Abban igazad van, hogy kérdezni kell előtte, viszont neked a felelősseged egy traumás kutyát kigyógyítani, mert ez neki sem élet. Sose fog a fajának megfelelő társakkal létezni?
Elég extrém az alapeset,(én azért megnézném, hogy vajon mitől ette meg az a nagy juhász, a te kis yorkidat) de ok nélkül én még olyat nem láttam, hogy egy kutyát az összes másik szét akar szedni.
Kutyaiskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!