Van olyan fórum ahol westiekről lehet kérdezni, informálódni sok hasznos tanácsot kérni?
Szivem ennek jobban utána kellet volna járni! A törzskönyv a biztositék hogy egészséges és fajtatiszta, ahol nincs törzskönyv, ott orovsi szűrések sincsenek. Tehát ott kezdődik hogy tk az alap, de ezen kivűl még nagyon lekell ellenőrizni a helyet: ár(80.000ft felett) kennel szinvonala,tenyészemle, kiállítási eredmények, tartás körülményei...
www.aparhantibernat.hu
De én is azt mondom hogy nem westievel kellene kezdeni! Vagy akkor legyen egy már felnőtt, előnevelet westie.
Hidd el tapasztalatból mondom hogy a terriereket nem véletlenül nevezik terroristának, még egy tapasztalt kutyásnak is kihívás nem hogy egy tapasztalatlan fiatal kislánynak.
Kedves kérdező! Ha westie az álmod, és jól átgondoltad, akkor legyen szerintem nyugodtan westied. Én még annál is nehezebb fajtába szerettem bele, mégis megoldottam. De tudd az elejétől kezdve, hogy a bájos kis szőrgombócban egy terrier lakik, aki nagyon nehéz természet. Jó előre olvass utána a kutyanevelés csínjainak, és az első naptól kezdve törekedj arra, hogy helyesen neveld. Ehhez pedig az kell, hogy tudd mit miért csinálsz. Amíg magad sem tudod pontosan, hogy hogy kell csinálni, addig nem várhatod el egy kölyök kutyától, hogy tudja mit vársz tőle. A következetes nevekés a legfontosabb. Minden viselkedése mindig azonnal járjon pozitív vagy negatív következménnyel, a lényeg, hogy mindenre mindig ugyanúgy reagálj. Egy kutya nyelvét meg kell tanulni ahhoz, hogy mindkettőtök számára kényelmes és nyugodt legyen az együtt élés. Ehhez nagyon jól jön egy kutyaiskola is.
Ha fel vagy arra készülve, hogy egy terrier esetében sokkal nehezebb dolgot lesz, mint ha pl. ahogy előttem írták egy uszkárt választanál, akkor olvass még egy kicsit a szobatisztaságra nevelésről, a pórázhoz szoktatásról, a falkavezérségről, keress egy jó tenyésztőt, és vegyél egy westiet.
Ezt azért érdemes átolvasnod előtte: [link]
Ha minden szempontból fel készültél a kiskutya érkezésére, tudod hogy mit hogyan fogsz csinálni, hogy néz ki az oltási program, stb. Akkor vegyél egy westiet egy szimpatikus tenyésztőtől. Érdemes azért többet megnézni, csak olyan helyről vegyél kutyát, ahol ellátnak jó tanácsokkal, családtagként kezelik a kutyát, jól nevelt, jól ápolt, nyugodt kutyáik vannak, és vállalnak egészségügyi garanciát örökletes betegségekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!