Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hiszik hogy a sport...

Miért hiszik hogy a sport állatkínzás?

Figyelt kérdés

Súlyt húzatok a kutyámmal, ezen kívül falat mászik, futópadozik. Minden szükséges tápanyagot megkap, speciális étrendje van. Mindig lelkesedéssel örömmel csinálja, erre figyelek. Nem is lehet sportot kutyára kényszeríteni.

Mégis mindenhonnan megkapom (más is) hogy micsoda állatkínzás. A kutya élvezi, miért gondolják hogy nem?

2018. aug. 29. 15:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem meg az az állatkínzás, ha vesz valaki egy nagy mozgásigényű kutyát, kirakja a kertbe és nem fárasztja le, se fizikailag, se szellemileg. Vagy az az állatkínzás, ha felhízlalod.

Vannak olyan fajták, akik ezt igénylig, vannak olyanok, akik a futást igénylik, és vannak olyanok is, akik a agyi fárasztást igénylik.

2018. aug. 29. 20:20
 22/24 anonim ***** válasza:
68%

Ez a súlyhuzatás - ha csak nem szánhúzó versenyre tréningezik valaki- nem a kutyáról szokott szólni, hanem arról, hogy bizonyos jól körülhatárolható szubkultúrákban már a natúr pitbull is kevés, már csak a turbó pitbull a menő. Tisztelet a kivételnek.

Hogy a kutya ezt élvezi? kötve hiszem. Ha jól megfigyeled, nem nagyon látsz kutyát, ami saját szórakoztatására súlyos dolgokat húz, míg a természetes mozgásformákat (pl. Futás) azért csinálják maguktól is. És igen, lehet sportot a kutyára kényszeríteni.

2018. aug. 29. 23:01
 23/24 anonim ***** válasza:
Mert hülyék és pont a lényeget nem értik. Ne foglalkozz velük. Te tudod hogy jó a kutyádnak és ez a lényeg, az idiótákkal ne foglalkozz
2018. aug. 30. 08:13
 24/24 anonim ***** válasza:
89%

#22 - alapvetően egyet értek az első részével a hozzászólásnak. Szerintem is magamutogatás, és egyesek addig turbózzák a kutyák izmait ameddig szerintem már a rondaság határát súrolják.

Láttam már Pitet gyönyörű szálkás izomzattal, szép, arányos, jó kondiban volt. Kérdeztem a gazdit mit sportol vele. Meglepő módon a kutya sem falat nem mászott sem súlyt nem húzott. Verseny szerűen Canicross, és amúgy labdázás, együtt futás, és úszás.

De ha valaki sújt akar húzatni a kutyával, tegye, csak ne azért csinálja hogy a kutya egy felfújt agyon doppingolt vadállatnak nézzen ki. Mert voltam már súlyhúzásos találkozón, kíváncsiságból. Őszintén tényleg állatkínzás amit egyesek ott csinálnak, sőt még olyan párbeszédeket is elkaptam, hogy ki mivel "szúrja" a kutyát. Szóval a sport ezen része döbbenetesen gusztustalan.

2018. aug. 30. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!