Van egy pont most ebben a hónapban 1 éves kan Tosa Inum. Mit kezdjek a sebével (alul több)?
Ha varrni kellett, akkor elég csúnya lehet.
Tartsd tisztán, fertőtlenítsd naponta többször. Nem kell turkálni benne, de ne spórolj a fertőtlenítővel.
Ha van otthon cink-oxid vagy aluminium spray, az a legjobb (az az a szürke, amit a doki is ráfújt), de a Betadine is megteszi. Ha tudsz szerezni, akkor áztasd neki hiper-mangán oldatba, az iszonyú jó fertőtlenítő. Elvileg vény nélkül kapható gyógyszertárban.
Nem kell kötni, semmi. Ha van csempés szobátok, ott legyen a legtöbbet, csak üríteni vidd a kertbe vagy le a lakásból, és csak pórázon.
Magától meg fog gyógyulni. A legtöbb talp vágást nem is varrják, pont azért, mert úgyis kiszakad a varrat a járással.
Ha nagyon puffadt, dagadt, esetleg elgennyesedik, akkor érdemes antibiotikumot adni, ha doki nem adott még neki.
Szia nekem is a kutyám lábával volt gond lassan már egy éve, toklász ment az első lábába és tályog keletkezett rajta. Vittük is orvoshoz kapott nyugtató szurit felvágta a lábát kiszedte a toklászt és befújta a sprével amit te is írtál ezüst színűvel. Neki is vérzett utána, hát egy kutyának nem lehet azt mondani hogy beteg vagy most feküdnöd kell mert azt úgyse bírja ki ezért én minden nap betadinnal kentem neki a lábát először hagyta aztán már nem. Fájt neki nagyon de rá raktuk a gallért ( mert muszáj volt) amit az állatorvostól kaptunk és úgy már betudtam neki nagy nehezen kenni vagy akkor amikor aludt.
Ne izgulj nem lesz semmi gond jövőhéten meg úgyis viszed orvoshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!