Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat egy új kiskutyához?
Pár napja került hozzánk egy kan kiskutya, akit be is mutattam az idősebb (kb. 3-4 éves ivartalanított kan) kutyánknak. Olvasgattam előtte hogy mire számíthatok, de nagy meglepetésemre az idősebb kutya nem morgott vagy ugatott a kicsire. Helyette követte minden egyes lépését szagolgatta, nyalogatta a privát részeit, lökdöste néha kicsit harapdálta, tehát nem hagyta békén egy percre sem. A kicsi meg ugye próbált menekülni tőle.
Félve attól, nehogy véletlen megölje inkább elkerítettem a kettőt. Most akárhányszor meglátja az idősebb a kicsit szinte megbolondul és minden áron a kicsi közelébe akar kerülni. Ez normális viselkedés az idősebb részéről? Illetve, meg fogja-e szokni valaha is a kicsit?
Tudom, hogy ez nem egyik napról a másikra történik, de félek attól hogy soha nem fogják egymást megszokni.
Mikor hozzám került egy kölyök féltem mert a kutyám agressziv más kutyákkal(kiskorában történt támadás miatt)de nem lett semmi baj,nekem is azt csinálta mint neked eleinte aztán abbahagyta és követi mindenhová (van hogy tisztes távolságból)és figyel,vigyázz rá
Könnyebb lenne ha elmondanád hogy milyen fajtákról van szó vagy hogy mekkora a méretbeli különbség
Nálunk nem nagy volt a méretbeli különbség az idősebb tacsi keverék a másik meg törpetacsi
Az idősebb közepes termetű keverék kutya (az apja elvileg németjuhász, az anyja pedig megint keverék, de kinézetre inkább az anyjára ütött)
A kicsi is elvileg keverék (leginkább egy komondorra hasonlít).
A probléma leginkább az, hogy még nagyon kis kutyáról van szó, akit a nagyobb néha igen erősen megharap (mert felvonyítgat a kicsi). Emellett úgy tűnik, persze lehet csak nekem, mintha a nagyobb maga alá akarná húzni a kicsit, szó szerint.
A legelején a mi öregünk is így ismerkedett a kicsivel, mi úgy oldottuk meg, hogy volt olyan hely (a kicsi háza leszűkített ajtóval), ahova visszavonulhatott úgy, hogy az öreg nem fért hozzá. A legelején sokat volt ott, de a második naptól a nagy kutya heves ismerkedése is alább hagyott és a kölyök is felbátorodott.
Én nem választanám külön, de egyrészt felügyelném őket, másrészt lehetőséget adnék a kölyöknek, hogy visszavonuljon. Akár a gazdájához, akár egy nyugodt helyre.
Vannak fejlemények, 2 napig csak úgy engedtem össze őket ha én is ott voltam. Jól megvoltak egymással talán csak annyi, hogy az idős irigykedik és nem nagyon engedi a kicsit a közelünkbe, mindig közénk áll :D
Most már felügyelet nélkül vannak együtt, köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!