Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie vagy labrador?

Border collie vagy labrador?

Figyelt kérdés
A border collie szőrét milyen gyakran kell ápolni?
2010. jún. 20. 23:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Mind a két kutya okos, szép, de a labrador sokkal jobban illeszkedik be az emberhez, mint a border collie. Lévén vadászkutya, nagy a mozgásigénye, de ez meg sem közelíti a border hiperaktivitását. Tényleg munkamániás, mindene a dolgozás körül forog, képes és túlhajszolja magát munka közben. A labrador egy szeretetteljes kutya, és szereti ha emberek veszik körül. Okos, és tényleg sok feladatot el tud végezni. Szerintem nem tartozik a csúnya fajták közé, sőt kifejezetten helyes pofija van. Egyébként a border szőrével annyit kell foglalkozni, hogy napi egyszer kifésülöd, és kullancsidőszakban átnézed, hogy nincs-e rajta vérszívó. Jó kutyázást!
2010. jún. 20. 23:22
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Két külön féle kutyáról beszélünk. Nem mindegy, hogy milyenek az igényeid. Melyik kutya felel meg jobban ezeknek az igényeknek. Ne azt kérdezd kinek melyik tetszik jobban.
2010. jún. 20. 23:22
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem azt kérdezem, hogy kinek melyik tetszik hanem, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata a két kutyáról. Tudom, hogy két különböző fajta, különböző igényekkel. Nekem az is fontos, hogy jól le lehessen fárasztani (nagy mozgásigény) okos legyen és ragaszkodó. Ezek a legfontosabbak.
2010. jún. 20. 23:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Ha ilyen kutyát keresel, akkor pont megfelel neked egy kölyök labrador. Jó helyről vedd, diszplázia szűrt kutyát szerezz be. Pénzbe fog kerülni, és a többi kiadást még nem is számoljuk. Készülj fel minden eshetőségre. Remélem sokáig társad lesz egy kutya, akivel megosztod az életedet. :)
2010. jún. 20. 23:28
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!! :)))
2010. jún. 20. 23:38
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Bordert csak akkor, ha komolyak a szándékaid a kutyával, dolgozni, versenyezni akarsz vele. Nagyon okos, és nagyon nehéz lekötni a figyelmét, ha pedig nem sikerül, akkor talál magának elfoglaltságot. Na és mivel nagyon okos, könnyedén megtalálja azt, amivel a legjobban felbosszanthat :)
2010. jún. 21. 09:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Keződ kutyás vagy?

Na mindegy,szerintem neked a labrador tökéletes lesz.

Lehet vele játszani,úszni,túrázni,fárasztani,futattni,vadászni,

tanítani,és szerintem ragaszkodó kutya,és a barátnőméké házirző is.

Vagyis volt,hogy 1 cigány éjszaka mászott be a kapun és a kutya a házban ugatott kinyitották az ajtót és ment a falhoz ugatni meg morogni.

Mondjuk van ellen példa is.

De szerintem labrador. :)

2010. jún. 21. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:

A labrador tudja mikor kell dolgozni és mikor kell lefeküdni.

A border collie nem tudja abbahagyni a munkát, csak ha "csapágyasra" hajtottad.

Szerintem is egy jó helyről származó labi lenne a nyerő. A collie is nagyon jó kutya, de nagyon komoly foglalkozást igényel. Ismerek egyet, aki napi 7-8 órát keményen dolgoztatva van, úszik, apportírozik, de sajnos, ha egyedül marad még a linóleumot is kicakkozza.

2010. jún. 21. 10:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem Labim van.Róla tudok írni pár szót.

Nagyon könnyen tanul,és akar is tanulni.Könnyű kezelni,de folyton a fenekembe van:Már bocs,de tényleg így van.Mindenben részt akar venni,amit a család csinál.1 órás munkából csinál 2-őt,mert segíteni akar.hozza viszi a pl. a fűcsomót,a gallyakat.Ezt ha más meséli,el sem hiszem:Fűnyírás után kihúztam két nagyobb fűcsomót a kerítésmellől és csak úgy ledobtam,gondoltam majd megszárad.de a kutya nem így gondolta,a szájába vette és hozta utánam.

Szóval folyton ott van,ahol én,mindig a közelembe kell lennie.Nagyon játékos,mindennapi séta nem maradhat el.Mindig megszokott időben viszem sétálni és előfordult,hogy valami más miatt későbbre tolódott a séta.A kutya elkezdett ugatni(ami nagyon ritka).Kimentem,megnézni mit ugat,vize van,kaja séta után.Hát akkor mi a baja?Ő meg csak ül,néz rám,csóválja a farkát és vár.Majd nagy nehezen jöttem rá,hogy elkéstem a sétával és követeli.Fogtam is a pórázt és már mentünk is.szóval nagyon értelmes,csupa szív kutya.Szoktam is mondani neki,hogy már megint zaklatsz a szeretetteddel.:-)Csak ajánlani tudom.Viszont a macskáim nem így nyilatkoznának.Csak akkor vannak nyugton ,ha sétálni vagyunk.Az egyik macskám tiszta depis tőle.

2010. jún. 21. 13:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek :) Igen kezdő kutyás vagyok, ez lesz majd az első! :) Utolsó: Eléggé meggyőztél a labradorral, persze a többiek is :) Nagyon aranyos kutyád lehet :P :)
2010. jún. 21. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!