Border collie vagy labrador?
Keződ kutyás vagy?
Na mindegy,szerintem neked a labrador tökéletes lesz.
Lehet vele játszani,úszni,túrázni,fárasztani,futattni,vadászni,
tanítani,és szerintem ragaszkodó kutya,és a barátnőméké házirző is.
Vagyis volt,hogy 1 cigány éjszaka mászott be a kapun és a kutya a házban ugatott kinyitották az ajtót és ment a falhoz ugatni meg morogni.
Mondjuk van ellen példa is.
De szerintem labrador. :)
A labrador tudja mikor kell dolgozni és mikor kell lefeküdni.
A border collie nem tudja abbahagyni a munkát, csak ha "csapágyasra" hajtottad.
Szerintem is egy jó helyről származó labi lenne a nyerő. A collie is nagyon jó kutya, de nagyon komoly foglalkozást igényel. Ismerek egyet, aki napi 7-8 órát keményen dolgoztatva van, úszik, apportírozik, de sajnos, ha egyedül marad még a linóleumot is kicakkozza.
Nekem Labim van.Róla tudok írni pár szót.
Nagyon könnyen tanul,és akar is tanulni.Könnyű kezelni,de folyton a fenekembe van:Már bocs,de tényleg így van.Mindenben részt akar venni,amit a család csinál.1 órás munkából csinál 2-őt,mert segíteni akar.hozza viszi a pl. a fűcsomót,a gallyakat.Ezt ha más meséli,el sem hiszem:Fűnyírás után kihúztam két nagyobb fűcsomót a kerítésmellől és csak úgy ledobtam,gondoltam majd megszárad.de a kutya nem így gondolta,a szájába vette és hozta utánam.
Szóval folyton ott van,ahol én,mindig a közelembe kell lennie.Nagyon játékos,mindennapi séta nem maradhat el.Mindig megszokott időben viszem sétálni és előfordult,hogy valami más miatt későbbre tolódott a séta.A kutya elkezdett ugatni(ami nagyon ritka).Kimentem,megnézni mit ugat,vize van,kaja séta után.Hát akkor mi a baja?Ő meg csak ül,néz rám,csóválja a farkát és vár.Majd nagy nehezen jöttem rá,hogy elkéstem a sétával és követeli.Fogtam is a pórázt és már mentünk is.szóval nagyon értelmes,csupa szív kutya.Szoktam is mondani neki,hogy már megint zaklatsz a szeretetteddel.:-)Csak ajánlani tudom.Viszont a macskáim nem így nyilatkoznának.Csak akkor vannak nyugton ,ha sétálni vagyunk.Az egyik macskám tiszta depis tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!