Milyen kutya illene hozzám?
Nem volt még kutyám, de volt már dolgom kutyákkal (pl nagyszükők, szoktam kutyát sétáltatni). Olyan kutyát szeretnék ami:
Nem ássa fel a kertet
Ne legyen 40-50 kg nál nagyobb, de ne legyen olyan pici, hogy ne lehessen elmenni vele sétálni.
Nem ugat túlságosan sokat. Köszönöm a valaszokat előre is :-)
A kiváló kutya a Labrador retriever
Ha neked megfelel
Marmagassága:
56–57 cm (kan)
54–56 cm (szuka)
Súlya:
35–40 kg (kan)
30–35 kg (szuka)
Várható élethossz: 12-15 év.
Angol vagy francia bulldog.
Első kutyának tökéletes.
Lusták mint a fene és elvannak ha ludhatna a gazdi ölébe. Nem volt ilyen kutyám de nem olyan hiperaktiv mint egy border vagy husky hogy szétszedi a házat ha nincs lefárasztva.
Az a kutya ás, ugat és rongál amelyikkel nem foglalkoznak eleget, illetve nem fárasztják le.
Ha te:
- nem tudsz vele minden nap legalább egyszer hosszabb, 1-2 órás sétára menni,
-nem tudsz játszani vele, tanítani naponta,
-nem neveled következetesen,
-bezárod egy kennelbe vagy megkötöd,
-csak etetni jársz ki hozzá,
akkor bármelyik kutya ásni és rongálni fog.
Nem ártana tudni, hogy mennyi időd lenne rá és milyen kutyát szeretnél, hol tartanád. Például rövid szőrű és/vagy kis testű kutyát nem tartunk csak kertben. Ha nem tudsz rá elég időt szánni (a napi 1-2 óra az alacsony mozgásigényű kutyáknak elég), akkor nem jöhetnek szóba az energikus fajták. A labrador meg a goldi is olyan, hogy akkor lesz belőle igazi családi kutya, ha foglalkoznak velük, fárasztják őket és nevelve vannak.
Odáig már eljutottam, hogy foglalkozni kell vele, és mivel sportolok, járok sétálni, kocogni, ezért ideális állat egy kutya, ezért nem egeret veszek vagy macskát, de köszönöm a figyelmeztetést. Tudtommal 400+ kutya fajta van, és nem akarom minden egyes kutyát végignézni, ezért kérek tanácsokat. Ezeket, hogy a munkakutya ás ezeket csak úgy hallottam, de ha nem így van, akkor megjegyeztem.
Ui: köszi, hogy szántál időt a komment írásra, ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!