Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baba mellé milyen kutyust?

Baba mellé milyen kutyust?

Figyelt kérdés
Szeretnénk a kertünkbe egy blökit, aki jó házőrző/jelzőkutya lenne. Nem lakásban tartanánk, de hatalmas udvara lenne és sok szeretetet, törődést kapna. Azt is szeretném, ha a kisfiam kutya mellett nőne fel, szeretné az állatokat, ahogy én is. Mindenképpen kölyökre, vagy fiatal kutyusra gondoltam. Szerintetek melyik fajta a legjobb kicsi gyerek mellé? A baba 5,5 hónapos, a kutya kb. egy hónap múlva jöhetne.

2018. aug. 11. 21:58
1 2
 11/19 anonim válasza:

Csivavám van,5 éves,gyerkőc 14 hónapos.

Nem barátok.Láthatóan szereti a kutya de fél tőle.Remélem ha nagyobb lesz a fiam és tud már bánni az állattal,jobb lesz a kapcsolatuk.

A csivava benti kutya,most fogadtunk be egy keverék kutyust,kb.közepes termetü lesz.

Na ő barát,viszont nagyon kell figyelni mert a kutya még ugrál,harapdál,a kisfiam meg cibálja.

Ha nincs kutyád én várnék a helyedben olyan 4-5 évet.

Egyáltalán nem biztos,hogy a gyerkőc szeretni fogja a kutyát és az sem,hogy összenőnek.

2018. aug. 12. 08:10
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
Gyerekkoromban szinte végig tacskom volt. Több is. Imádtam. Most 3 gyerek mellett is tacsink van. Nem egyszerű néha, de imádjuk. Előtte pár év szünettel 1 tacskó és egy keverék kutya volt a 3 gyerek mellett.
2018. aug. 12. 09:21
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki a kérdésemre válaszolt. A német juhász jó ötlet, nekünk is az volt gyerekkoromban, imádtam. Én azt akartam most is, de a férjem nem szeretné. Azt hiszem a Golden mellett maradunk, itt is többen ajánlottátok, mi is nézegettük már.
2018. aug. 12. 11:32
 14/19 anonim válasza:
14%

Leginkább semmilyet. Szomszédunknak is hasonló, mindenképp kutya kell a gyerek mellé beütése volt, vettek is valami “cuki”, barátságos fajtát, aki aztán jól összeharapdosta szerencsétlen kisgyereket.... Marhára nem csak nevelés kérdése, a kutya attól még kutya, állat marad, és a legjobban nevelt kutyából is kibukhat az állati ösztön és simán megtámadhatja és sokszor hallani hogy meg is támadja a szeretett gazdijat vagy bárki mást, aki a közelében van!

Óriási felelőtlenség egy még meg sem született kisbaba mellé, szándékosan csak azzal a céllal, hogy jól megszeresse, venni egy kutyát! De hát mindenkinek lelke rajta. Én biztos nem tudnék azzal a bűntudattal együtt élni, hogy én okoztam fájdalmat, sérülést szándékosan a gyerekemnek, de szerencsére nem vagyunk egyformák!

2018. aug. 12. 11:46
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
Ennyi butaságot osszehordani...
2018. aug. 12. 12:08
 16/19 anonim válasza:
38%
Beaglink van❤ Sokszor rámászik a hátára a gyerek, ráis ül, nyúzza rendessen, de a kutya meg egy szó nélkül tűri, néha azt látom rajta, hogy már-már tetszik neki 😁 Szóval gyerek mellé szerintem tökéletes.. De házörzőnek.. Ha jön valaki hozzánk (lehet idegen, vagy ismerős) körbe ugrálja, csóvál neki stb.. Nagyon ilyedős/félős.. Szóval ha jönne hozzánk a betörő szó nélkül beengedné :/ 😂
2018. aug. 12. 12:25
 17/19 anonim válasza:
51%

Mi a 4 és a 1,5 éves mellé vettünk kiskutyát. 3. gyerek.. jobb lett volna, ha gyerekek előtt van kutyus, a kölyök komolytalan, nem tud vigyázni a gyerekekre. De alapvetően azt gondolom, ha van rá energiád, akkor vegyetek. Én csak törzskönyveset vennék, ha fajtatisztában gondolkodtok!

Nekünk skót juhászunk van, gyerekszeretô kutyafajta. A retriever is az, szintén jó választás. De ezek nem házőrző kutyák. Német juhász mindkét kritériumnak megfelel, de kezdő gazdinak nem ajánlatos, kemény kéz kell hozzá.

Tacsi általában nem szereti a gyerekekt. Beagle szintén nem gyerekcentrikus, dalmata sem annyira. Ír szetter az, a vizslák is, de utóbbinak iszonyatosan magy mozgásigénye van, ha nem tudod lemozgatni, felássa az egész kertet.

2018. aug. 12. 13:33
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

Mennyit sétálna egy nap?

Hogy tudnátok a szellemi lefárasztást megoldani?

Rövidszőrű kutya a kint tartás miatt nem jöhet szóba.

2018. aug. 12. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
58%

A golden és a labrador nem kinti kutyák! Igénylik a család társaságát ezért kinti-benti tartásra valók nem csak kerti kutyáknak.

Kinti tartásra a nagytestű pásztorkutyák valók, kuvasz, komondor, berni pásztor vagy a németjuhász.

Kisgyerek, köjök kutya nem jó kombináció. Vagy felnőtt kutya - kisgyerek, vagy kölyök kutya és 6 év körüli gyerek. Sem a kiskutya, sem a kisbaba nemismeri még a szabályokat és teljesen alkalmatlanok azt megérteni így csúnya balesetek lesznek.

2018. aug. 12. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!