Baba mellé milyen kutyust?
Csivavám van,5 éves,gyerkőc 14 hónapos.
Nem barátok.Láthatóan szereti a kutya de fél tőle.Remélem ha nagyobb lesz a fiam és tud már bánni az állattal,jobb lesz a kapcsolatuk.
A csivava benti kutya,most fogadtunk be egy keverék kutyust,kb.közepes termetü lesz.
Na ő barát,viszont nagyon kell figyelni mert a kutya még ugrál,harapdál,a kisfiam meg cibálja.
Ha nincs kutyád én várnék a helyedben olyan 4-5 évet.
Egyáltalán nem biztos,hogy a gyerkőc szeretni fogja a kutyát és az sem,hogy összenőnek.
Leginkább semmilyet. Szomszédunknak is hasonló, mindenképp kutya kell a gyerek mellé beütése volt, vettek is valami “cuki”, barátságos fajtát, aki aztán jól összeharapdosta szerencsétlen kisgyereket.... Marhára nem csak nevelés kérdése, a kutya attól még kutya, állat marad, és a legjobban nevelt kutyából is kibukhat az állati ösztön és simán megtámadhatja és sokszor hallani hogy meg is támadja a szeretett gazdijat vagy bárki mást, aki a közelében van!
Óriási felelőtlenség egy még meg sem született kisbaba mellé, szándékosan csak azzal a céllal, hogy jól megszeresse, venni egy kutyát! De hát mindenkinek lelke rajta. Én biztos nem tudnék azzal a bűntudattal együtt élni, hogy én okoztam fájdalmat, sérülést szándékosan a gyerekemnek, de szerencsére nem vagyunk egyformák!
Mi a 4 és a 1,5 éves mellé vettünk kiskutyát. 3. gyerek.. jobb lett volna, ha gyerekek előtt van kutyus, a kölyök komolytalan, nem tud vigyázni a gyerekekre. De alapvetően azt gondolom, ha van rá energiád, akkor vegyetek. Én csak törzskönyveset vennék, ha fajtatisztában gondolkodtok!
Nekünk skót juhászunk van, gyerekszeretô kutyafajta. A retriever is az, szintén jó választás. De ezek nem házőrző kutyák. Német juhász mindkét kritériumnak megfelel, de kezdő gazdinak nem ajánlatos, kemény kéz kell hozzá.
Tacsi általában nem szereti a gyerekekt. Beagle szintén nem gyerekcentrikus, dalmata sem annyira. Ír szetter az, a vizslák is, de utóbbinak iszonyatosan magy mozgásigénye van, ha nem tudod lemozgatni, felássa az egész kertet.
Mennyit sétálna egy nap?
Hogy tudnátok a szellemi lefárasztást megoldani?
Rövidszőrű kutya a kint tartás miatt nem jöhet szóba.
A golden és a labrador nem kinti kutyák! Igénylik a család társaságát ezért kinti-benti tartásra valók nem csak kerti kutyáknak.
Kinti tartásra a nagytestű pásztorkutyák valók, kuvasz, komondor, berni pásztor vagy a németjuhász.
Kisgyerek, köjök kutya nem jó kombináció. Vagy felnőtt kutya - kisgyerek, vagy kölyök kutya és 6 év körüli gyerek. Sem a kiskutya, sem a kisbaba nemismeri még a szabályokat és teljesen alkalmatlanok azt megérteni így csúnya balesetek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!