Mennyi tápot kell adni a kutyának?
Mennyit mozog a kutyád? Ha napi 2óránál többet sétálsz/futsz vele, akkor a táblázat eleve nem mérvadó. Egy fejlődésben lévő kölyöknek lehet, hogy tényleg több kell, mint 200-210g.
De egy táp energia- és tápanyagtartalma ránézésre nem megmondható. Egy jobb minőségű tápból kevesebb kell mennyiségileg, mint egy rosszabb minőségű tápból.
Napi 2-3 étkezés tökéletes. A nagytestű kutyáknak (pl labradoroknak) felnőtt korukban is napi 2x ajánlott enni adni, hogy ne legyenek emésztési problémáik, jó, ha hozzászokik a 2 etetéshez.
Ha fajtatiszta Labradorról van szó, akkor a felnőtt súlya 25 kg felett lesz, tehát nem közepes kutya, hanem nagy lesz! Nem Medium való neki, hanem a Large. Azt kéne kitalálnod, hogy kb. hány kiló lesz a kutya felnőtt korában. (Az állatorvos valószínűleg simán megmondja) A large-ból egy 4 hónapos kutyának, aminek a várható súlya 30kg 264g-ot ír. A Mediumból egy 4 hós 25kg várható súlyú kutyára ír: 327g-ot (30kg-ra már nem ír, mert annak Large kell)
Én a neten található etetési útmutatót néztem most meg.
De jó, hogy feltettem a kérdést, elsőre nem értettem, hogy miért írjátok, hogy mennyi lesz a felnőtt kutya súlya?!
Én úgy értelmeztem a táblázatot oszlop részét, hogy mennyi a jelenlegi súlya, és ahhoz néztem a sort, és a hozzá tartozó értéket.
Így már érthető, és így tényleg a Large való neki, attól függetlenül ezt a tápot odaadom neki, és legközelebb Large-ot veszek.
Köszi mindenkinek, megy a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!