Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy húofehér bundás pici...

Van egy húofehér bundás pici kutyám. Aljašský malamut. Nemtudom hogy hívjam. De nem picúr, meg Morzsi, hanem ilyen hírességi neveket, ha tudtok? Amúgy fiú

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 21:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%
Tévedés, a malamutnál teljesen elfogadott színváltozat a fehér, de nagyon ritka. Honnan vetted a kutyát, kitől? Csak mert az alaszkai szó csehül van írva.
2010. jún. 19. 22:25
 12/20 A kérdező kommentje:

A szomszédból! :) Szuletett nekik 7, de hármat, amelyik nekik nem tetcet, megolték. Van egy szurkes fehér, feketés, meg ilyen narancsárgás. Nagyon szépek. A Balto, Diesel, Zeusz, Agyar...ezek tetszenek nekem.... De nemtudom még.

Egyépként Mackót nemakarom adni neki, mert volt egy kiskutyám, akit Macinak hívtak, és szornyu korulmények kozott elpusztult! Azt semmiféle képpen! De nagyon koszonom, hogy segítetek választani!

2010. jún. 19. 22:33
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

" A megengedett színek skálája a világosszürkétől a feketéig terjed; a has és a lábak mindig fehér színűek. Előírás a pofán a sapkaszerű maszk; emellett megengedett a nyakon egy kis fehér folt vagy fehér gallér is."

De ha szomszédtól van akkor megértem, ez nem tenyésztett kutya csak úgy összerakták őket.

2010. jún. 19. 22:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Te atyaúristen!

Abból a körzetből az összes kutyát ki kellene menteni nagyon gyorsan!

Bár már elkéstünk...

2010. jún. 19. 22:42
 15/20 anonim ***** válasza:
49%
Sassa(szássá)nem magyar név de különleges és nagyon illik a malamutokra:)NINCS TUDTOMAL HÓFEHÉR MALAMUT ESETLEG KEVERÉK!:)
2010. jún. 19. 23:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
juj a DIESEL az naon jó :D meg a DÉMON. úgyhogy én a helyedbe ezeket a neveket adnám :D
2010. jún. 20. 00:14
 17/20 anonim ***** válasza:
51%

Na, akkor a sok tudós doktor úr és hölgy olvassa már el a Szánhúzó és Északi Kutyások Klubjának honlapján a malamut standardot. Rohadtul megfogtok lepődni, hogy a malamutnál hányféle színváltozat létezhet. Köztük van a fehér is.

[link]

Idézet belőle:

Színek

A fehér mindig a második domináns szín, amely az alsó testet, lábakat, lábfejet, és az arc egy részét takarja. Ha elszigetelt, vagy folyamatos, foltos színek takarják a testet, az hibának számít.

Az egyenetlen foltok vagy nem szimmetrikus jelölések NEM kívánatosak.

Black and White fekete/fehér: fekete korona- és fedõszõr, fekete vagy sötétszürke pehelyszõrökkel.

Seal and White fóka/fehér: fekete vagy fekete végû korona- és fedõszõr, fehér vagy krémszínû pehelyszõrökkel.

Blue and White kék/fehér: szürke, kék fénnyel a korona- és fedõszõrökön, kéke pignerrtáció, esetleg szürkés vagy sárga szemekkel.

Sable and White cobolylfehér: fekete vagy szürke korona- és fedõszõr, vöröses krémszínû pehelyszõrök vöröses árnyalatú díszítõkkel. Mindkétszín; a fekte és vöröses árnyalatok jól láthatóak.

Wolfgrey and White farkasszürke/fehér: fekete végû vagy szürke korona- és fedõszõr, szürke, krém vagy fehér pehelyszõrökkel. A korona- és fedõszõrök végei lehetnek feketék is. Nincs vöröses árnyalat!

Silver and White ezüst/fehér: világosszürke korona- és fedõszõr, fehér pehely szõrzettel.

Red and White vörös/fehér: a korona- és fedõszõrzet, valamint a pehelyszõrzet is vörös; a szín különbözõ árnyalataiban. Nincs látszata a fekete színnek, barna pigmentáció.

White fehér: a korona- és fedõszõrök és pehelyszõrök is fehérek, gyakran egy krémszínû maszk látható a fejen. Ez az egyetlen egy öntetû szín, amely megengedett!

Én személy szerint az országban csak egyetlen élő fehér egyeddel találkoztam, mivel ez egy nagyon-nagyon ritka változat. Ezért tényleg jó esély van arra, hogy nem teljesen fajtatiszta, de EZ NEM VÁLTOZTAT A TÉNYEN, HOGY EZ EGY ELFOGADOTT ÉS LÉTEZŐ SZÍNVÁLTOZAT. Pont, kijelentő mondat vége. Merthogy a tényekkel vitatkozni lehet, de nem érdemes.

Egyébként személy szerint nekem a sable and white színváltozat a kedvencem, eszméletlen gyönyörűek az ilyen kutyák!

2010. jún. 20. 08:13
 18/20 anonim ***** válasza:

Na itt van képekkel illusztrálva, próbálok keresni még jobbat:

[link]

2010. jún. 20. 08:20
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
Az Amundsen különleges, és illő egy szánhúzónak, grat az elsőnek, ötletes.
2010. jún. 20. 10:11
 20/20 A kérdező kommentje:

Akik azt mondják , hogy keverék, azok sztem tévednek, mert tudom mien kutyával pároztatták... Lehet van benne valami...de keves az esélye! Egy szurke feketés fehér malamuttal (hím) és egy barnás voros fehér malamut (szuka). Mind a ketto papírokkal vannak, családfájukról....Ismerem a gazdáikat, és azért hiszem el, hogy fajtatiszta.

A másik dolog, hogy én nem Magyarországon lakom, hanem Slovákiában, és én sem láttam még fehér malamutot, de csak ez az egy szuletett, ami fehér színu, és fiú, a tobbi mind lány, és két színuek.

A szemén meg nemláttam milyen színu, mert még pici, és még olyan homályos a szemgolyója, de talan kék...

Ez egy kicsit elbizonytalanít, mert az egyik válaszolónál volt ez az oldal, ahol írja, hogy kék szem kizárva! Hát nemtudom.

2010. jún. 20. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!