Igaz e, hogy olyan hihetetlen mértékben intelligens, hogy a gazdájának egy kézmozdulatára, vagy füttyentésére azonnal "cselekszik"? Alkalmas házőrzésre? Szerintetek megőrizte terelőösztönét? Kutyasportokban hogyan teljesít? Agility, frizbee, obedience, stb...Puligazdik válaszát várom elsősorban! De annak is érdekel a véleménye, aki jól ismeri a fajtát! Viharfóbia, betegeskedés mennyire jellemző rá? Vagy máig egy igénytelen, szívós kiskutya? Élénk, pörgős, vagy inkább lusta típus? Ugatós? Egyet érdemes vásárolni, vagy jobb, ha rögtön kettőt szerez be az ember?
Válaszokat köszönöm. Előre is!
2010. jún. 19. 21:53
1/10 anonim válasza:
Nekünk két pulink van,fiú-lány.Nem tenyésztjük őket,csak azért vannak,mert nagyon szeretjük őket és nagyon szépek.Jó házőrzők,ugatósak,szinte egy madár sem repülhet el a ház felett anélkül,hogy ők ne tudnák.:)Terelésre nem használjuk őket,mert nincs mit terelgetniük,de a baromfit nem bántják,mióta rájuk lett szólva egy két alkalommal erőteljesebben,mikor kezdték volna hajkurászni őket.Értelmesek,játékosak,gyerekszeretők.Legalábbis a mieink ilyenek.Másfél évesek,az oltásaikat megkapták és betegek nem voltak azóta sem.Vihartól különösebben nem félnek,de azért nagyon nem szerethetik,mert elbújnak olyankor,viszont nem döngetik az ajtót,hogy bejönnének.Előttük ír szetterünk volt,ő viharban nagyon félt.Hát lehet hogy sokat nem segítettem,bocs.
2010. jún. 19. 22:09
2/10 anonim válasza:
A puli a divatosabb a 3 pásztorkutya közül épp ezért sajnos ő az aki a legkevésbé őrzi már a régi jó tulajdonságokat, terelőösztönt.
2010. jún. 19. 23:25
3/10 anonim válasza:
Nekünk egy 1éves fiú pulink van.Mi játszunk vele olyat, hogy több irányba futunk és annyira látható, hogy szeretne terelgetni, szóval még él benne az ösztön. Az előttem szóló írta, hogy nagyon ugat... Hát a mienk is...De legalább őriz. Tényleg nagyon okos, mindig tudja, hogy rosszat csinál, akkor már lapítva jön, pedig nem verjük meg.:D Van 2cicánk is, velük alszik, játszik, jól elvannak. Ja és a gyerekeket kifejezetten szereti, egyszer elszökött, és 3.szomszéd jött, hogy náluk van a kutya, és ha nem baj, még maradna, mert nagyon elvan a gyerekekkel.:D Attól függetlenül, hogy elég önfejű, ha jól neveled semmi baj nem lesz vele.:D Remélem segített valamennyit:)
2010. jún. 20. 01:43
4/10 A kérdező kommentje:
Igen segítettetek köszi! :)
2010. jún. 20. 17:45
5/10 anonim válasza:
nekem 3éves kis pulim van:) Eléggé ugatós,húgomat(5éves) mindig terelgeti és figyel rá:) Bármit csinálok,hallgat rám,még az evéstől is elszakad.A viharban a talajtakaró alá bújik el,nagyon fél a mennydörgéstől:)
A pulik tudomásom szerint elég élénkek,sokat bírnak,nem fáradnak el könnyen.
Egyetlenegyszer volt vele probléma,mikor leugrott a csúszda tetejéről,a hátsó jobb lába kicsit sérült,de már rendben van. =)
2010. jún. 26. 17:56
6/10 anonim válasza:
Szia,nekünk 2 kan puli van.Az egyik már kint van a gyümölcsösbe,őrző kutya,a másik még háznál van,de ő is nem sokára odaköltözik.Amúgy mindketten nagyon intelligensek,ha valamit nem szabad,akkor utána már nem is próbálkoznak vele,hamar tanulnak.A mieink nagyon ugatósak,ők is mindent megugatnak ami a területükre tér be.Viszont,ha vihar van,akkor ők nagyon félnek,főeg amelyik háznál van(volt hogy a kamrába a satupad alá bújt be a szekrénybe=)). Ők nem gyerekszeretőek,sőt egy idegent se kedvelnek,aki a házunkhoz jön.Viszont meg lett tanítva,hogy ha jön valaki,akkor egy szóra bemennek az ólba,tehát nincs probléma=)
2010. jún. 26. 17:57
7/10 anonim válasza:
Ja azt elfelejtettem,hogy a bundáját ápolni kell,hogy szép göndör legyen és tincses,ne pedig csimbókos,enyni a kényességük=)
Nekem van egy Puli kutyám,rendkívul okos és egyáltalán nem beteges! nekem is már az elso szavamra reagál,nem ugat kifejezetten ossze -vissza,csak akkor,ha oka van rá:) Én kifejezetten csak ajánlani tudom,de mindenféleképpen foglalkozz vele,mert nagyon sok mindenre képes!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!