Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyivel másabb egy kis...

Mennyivel másabb egy kis kutyát tartani mint egy nagy termetűt?

Figyelt kérdés

gondolom több dolgot lehet venni mert kevesebbet eszik és így a kimaradt pénzből kaphat játékot , hámot stb...

eddig nekem nagy kutyám volt de most kicsi lesz.Mire számítsak , mi a különbség a köztük a méreten kívül?

2010. jún. 19. 21:46
 1/10 anonim ***** válasza:
a kis kutya kevesebbet eszik ez tény de ugyan azokat kell a nagy kutyának is meg venni amit a kicsinek csak nem 10-20kg-os tápokat hanem jóval kevesebbet,a kisebb kutyák jobban félnek az utcán vagy bárhol is mint a nayg kutya,a kicsikutya jobban van az ember lába alatt mivel neki még nagyobb biztonságot kell nyujtani,kishelyen is elfér és nem kell neki nagy ház(ha kinti)vagy nagy elöszoba stb..hogy elférjen,a nagyobb kutyák veszélyesebbek a harapásuk és szorításuk miat is,a nagy kutya ha rá ugrik vagy csak el megy a gyerek mellet stb.. felboríthatja míg a kicsi nem,de amugy mind a kettö ugyanolyan ragaszkodo tudd lenni és védelmezö is.a kis kutyák inkább csak jelzö kutyának valo meg persze házikedvencnek,míg a nagy védelmezö,házörzésre is képes,de végülis nem annyira nagyon sok a külömbség a kicsi és nagy kutya közt=):)
2010. jún. 19. 21:56
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Méretüknél fogva átlagosan:

-tovább élnek

-gyorsabbak mozgásra, reakciójuk, anyagcseréjük

-kisebbet kakilnak, kevesebb idő megfésülni alapterületre, kevesebb kutyasampon kell rájuk

-minden kutyás felszerelésből a kisebb jóval olcsóbb, ugyanaz nagy kutyára egy vagyon(óltól kezdve az etetőtálig, játékokig, hámokig ez ténleg igaz)

-kiskutyára több felszerelést árulnak

-jobban elfér lakásban, kocsiban, boxban, DE

-könnyebben kiszökik a legkisebb lyukon, résen is, 2 kerítésléc között

-sétáltatáskor sokan lenézik mert ölebméret, a nagykutyásokkal szemben hátrányban van minden találkozáskor és féltheted tőlük(hiába szocializált, vannak nagy kutyák amik utálják az ölebeket és ha csak tehetik egy rántással végeznek vele ha a közelükbe megy)

-láb alatt van, könnyen rálépsz ha nem figyelsz, de felkaphatod és így egyes akadályok könnyebben leküzdhetőek

-erőfölényben vagy, így ha ideiglenesen kudarcot vallassz a nevelésben, csak felkapod és el van intézve(de nem erővel kell nevelni!)

-jobban kiváltja a gondoskodás ingerét, így fennáll a veszélye az elkényeztetésnek, ha tudatosan figyelsz is rá h keményen neveld, tudat alatt jobban óvod

ennyi jut eszembe, amúgy nem szeretem a kiskutyákat.

Nekem: kiskutya nem kutya. sajnálom.

2010. jún. 19. 22:03
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
az patkány !...ahogy apám mondaná.Nekünk is kis kutyánk van de őt szeretem a legobban :d
2010. jún. 19. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Egy kis termetű kutyát sokkal nehezebb következetesen nevelni. Már eleve azért is, mert az ember könnyen föl tudja emelni, ölébe venni stb., méretéből adódóan rengeteg olyan dologra csábítja ösztönösen az embert, amit egy nagy kutyával nem tennél meg. És ezek azok a dolgok, amikkel el lehet a kutyát rontani. Ugyan kevesebbet eszik, meg pl. könnyebb utazgatni vele akár tömegközlekedésen is, de kis kutyát következetesen nevelni, hát nekem szubjektíve embert próbáló feladat. :D Mondom ezt úgy, hogy van kicsi is, nagy is. :)
2010. jún. 19. 23:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, arra vigyázz, hogy a kicsit könnyen elkényezteted, egyrész mert nincs szíved megbüntetni (nem verés!) mert olyan kis cuki védtelennek látod, másrészt mert valóban kevésbé tűnik fontosnak. Ha tudod, hogy a kutyád nagy lesz, már 10 kilós korában nagyon szigorú vagy vele, mert ha nem neveled le a macskakergetésről, akkor elránt. Ha meg tudod, hogy a flexivel bármikor visszatartod, akkor nincs rajtad ilyen nyomás, pedig ugyanolyan fontos.
2010. jún. 21. 11:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem annyira a mérettől, mint inkább a fajtától függ. Pl. ha Jack Russel terriert veszel, akkor vegyél mellé Xanaxot is...:-) Ellenben például egy nápolyi masztiff általában egész nap csak az árnyékban heverészik. A kistermetű kutyák sokszor sokkal temperamentumosabbak, sokat kell velük foglalkozni, persze a nagy kutyákkal is, de az emberek hajlamosak tévesen azt gondolni, hogy egy kiskutyának kevesebb a mozgásigénye, pedig dehogy, sőt!!
2010. jún. 21. 12:04
 7/10 Akiteki ***** válasza:
100%

Nekem van 72 centis és 22 centis kutyám is. Meg közte néhány átmenet.

Mindegyiket ugyanúgy neveltem, nem tettem méretbeli különbséget.

Persze volt, hogy jól szórakoztak rajtam, mikor a városban tanítottam a töpszli tibetimet a járdára, az meg levágta a fenekét, mint egy németjuhász. A bank biztonsági őrei el is akarták kérni őrkutyának:))

2010. jún. 21. 14:12
 8/10 anonim válasza:
65%

nekem van kicsi is (nincs 2 kg), nagy is...a kicsivel van ami könnyebb: lakásban, tisztán tartani, könnyebben beengednek vele étterembe és egyáltalán bárhova, nyaralni, szállodába, stb., jobb vele utazni, elfér bárhol...

ami nehezebb: jobban kell félteni (más kutyáktól, könnyebben elszökik, mert kifér mindenütt), az emberek zöme nem veszi kutyaszámba :(. míg picike volt, tényleg volt, h ráléptünk, de ezt megtanulta, h ne lábatlankodjon.

nem tudom, milyen fajtád lesz, de amit mi megspórolunk a kajáztatásán, elköltjük kozmetikára meg kisruhára :).

2010. jún. 21. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:
A kiskutya "kényesebb". A legtöbb kiskutyát bent kell tartani,kevesebbet eszik,kisebb a bundája ami azt jelenti télen bent kell tartani.
2010. jún. 22. 09:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsónak...kisebb a szőre...a spicceknek elég nagy szőrük van pl. hosszabb mint a Vizsláé.Nálunk rossz és jó időben is kinn van [persze amikor elhoztuk és nagyon esős idő volt akkor benn volt 1hétig,mert még akk nagyon pici volt]. Most már 10hetes és kinn van.Nem fázik meg,mert most már "erős" a szervezete:)

Amúgy nekem még nem volt nagytestű kutyám úgyhogy nem tudom,hogy milyen:) Én személy szerint nem szeretem a nagytestűeket,vagyis szeretem,de nem tudnék olyat tartani:)Nekem most közép spiccem van és nagyon rossz és mindig harap,ha ráütök egy kicsit mindig jobban morog,de most már kezd róla leszokni úgyhogy...egyébként nagyon okos kutya:)

2010. jún. 22. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!