Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől néz ki egy kutya keverék...

Mitől néz ki egy kutya keveréknek és mitől fajtatisztának?

Figyelt kérdés

Elég sok helyen hallom ezt indokként az ismeretlenebb fajtákra. Vegyük pl most a mudit, mert én azt ismerem, de biztos másokra is. Sokszor mondják ez rá.

Csak szerintem értelmetlen ez a kijelentés? Mert mitől látszik egy kutya keveréknek vagy fajtatisztának? Én úgy gondolom hogyha egy ember ismer egy fajtát és meglátja valahol akkor fel fogja ismerni hogy az fajtatiszta, aki pedig nem ismeri az adott fajtát annak tök mindegy milyen kutyáról (lehet a legpuccosabb is) van szó nem fogja biztosan tudni hogy keverék vagy nem.

Meg különben is egy olyan fajta aki nagyjából egységesen néz ki az nem látszódhat keveréknek. Van több fajta ami még kiforratlan, na azok úgy néznek ki de pl a mudi nem.

2010. jún. 19. 20:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem, az a kérdés hogy akik tudják melyik fajtáról van szó azok miért mondják rá ezt, és a több hasonló kutyára is gondolom. Hogy mi alapján nézik keveréknek, mikor van egy csomó másik kutya is aki teljesen átlagosan néz ki...
2010. jún. 20. 14:10
 12/19 anonim ***** válasza:
Én a mudit nem tudom egy külön fajtának nézni. Nincs egy jellegzetessége sem amivel beazonosítanám, hogy na igen Ő egy fajtatiszta kutya. A mudiról nekem mindig egy keverék ugrik be, talán ez a kusza szőrzet és sima fej, hosszú orr.. Nem tudom olyan sima keverékes, nincs benne semmi különleges. De amúgy nem is érdekel, mert minden kutyát imádok legyen az egy külön fajta vagy keverék, csak valakinek ez jobban tetszik, valakinek meg az.
2010. jún. 20. 16:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Miért más fajtának nincs kusza szőrzete, hosszú orra? Pl német juhászból mennyi van amelyik úgy néz ki teljesen de közben keverék? Minden második kutya német juhász keverék errefelé. Vagy akármelyik fajtatiszta kutyából. Azokat mégis hogy körülugrálják.
2010. jún. 20. 16:40
 14/19 Akiteki ***** válasza:

Mi az, hogy átlagosan néz ki?

Mondj egy átlagos kutyát.

Bernáthegyi? Mopsz? Kanyi kopasz kutya?

A mudi is kutyának néz ki, mint akármelyik másik.

Nem azért nem ismerik fel, mert nincs pl. egy lila csík a hátában, hanem mert az emberek nagyobb része nem foglalkozik vele, csak bír okoskodni.

És ez nem csak a mudival van így.

A magyar agaramra közölték már, hogy óriás uszkár.

A fiam sétáltatta a 2 huskyt és a tibeti terriert, valaki megkérdezte: A kicsi is kaukázusi lesz, mint a nagyok?

Nem kell elvárni senkitől semmit, pont elég a kutyának is meg Neked is, hogy tudod ki ő, akármiből van.

2010. jún. 20. 17:07
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát jó azt megértem akik nem ismerik fel, azokat viszont nem akik tudják milyen fajta de közlik hogy hát nekik akkor sem néz ki fajtatisztának, sőt még csúnya is...
2010. jún. 20. 17:24
 16/19 Akiteki ***** válasza:

És? Kit érdekel?

Neked ő tetszik, másnak meg más.

Az én agaraimra ne tudd meg hányszor közlik, hogy "Jujdecsúnyasovány!"

2010. jún. 20. 18:33
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát igen ez van, pedig szépek az agarak... :( Csak azt várnám, hogyha én is megtartom az ilyen véleményem magamnak akkor más is, főleg ha ismeri az illető fajtát.
2010. jún. 20. 18:37
 18/19 A kérdező kommentje:
*ha nem ismeri jól
2010. jún. 20. 18:37
 19/19 Akiteki ***** válasza:

16 év alatt eléggé megszoktam, hogy állandóan és mindenki okos akar lenni.

Biztosan mindenki sorolhatná a rengeteg marhaságot, amit összehordanak az emberek. És persze folyamatosan valami bizonyítási kényszert éreznek, hogy elmondják, az ő kutyájuk jobb.

Megyek a városban a többszörös champion huskymmal. Mögöttem megszólal okoska: Jé, ez olyan mint, egy husky, csak kisebb. Mert ugye azonnal megtudtam, hogy az övé legalább 15 centivel magasabb. Persze a halványliladunszt kategória a standart, miszerint az én kutyám méreténél 4 centivel nagyobb az már kizáró hiba, de jön utánam és folyamatosan mondja a magáét. Pedig még részeg sem volt.

2010. jún. 21. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!