Egy kutya mellé mégegy mennyivel több teendővel jár?
Ez attól is függ, hogy mennyi idős a kutyád és milyet hozol mellé, mennyire viszed futtatóra vagy sima sétára, séta közben mennyire dolgoztatod (lábhoz, ül, marad, ilyesmi). Mert ha a két kutyának hasonlóak az igényei, nem "dolgoznál" egyikkel sem komolyabban és tudsz egyszerre két kutyára figyelni, akkor szerintem hosszú távon nem lesz dupla annyi idő a séta. De az elején az új kutyát többet kell majd nevelni, ami bonyolítja a két kutyás sétát, ahogy az is, ha eltérőek a két kutya igényei. A többi kutyás elfoglaltságból az etetés jó esetben nem lesz sokkal több idő, az ápolás a szőrzettől is függ, játszani két kutyával is lehet, ha nincs nagy féltékenykedés.
Saját példa: Nálunk öreg kutya mellé került egy kölyök és kb. háromszor annyi időt töltök így a kutyákkal, mert sétálni külön mennek, ugyanis az öreg lassabb, a "kölyköt" viszont többet kell tanítani és sokkal nagyobb a mozgásigénye, otthon szintén többet kell "dolgoztatni", játszani pedig szoktam velük külön-külön is. Futtató nincs, úgyhogy nem játszik az, hogy kicsapom oda mindkettőt és igény szerint kimozogják magukat, nekem meg "csak" a fejben fárasztás marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!