Tenyésztés, hogyan működik ez a tenyésztőknél, milyen varriációk vannak?
Igen, létezhet ilyen.
Én konkrétan olyan esetet tudok, hogy egy tenyésztő féláron adott el egy másik tenyésztőnek egy szuka kiskutyát, cserébe egy általa meghatározott kantól származó alomból kér vissza majd egy kölyköt.
Lehet, bár ritka.
Ilyenkor általában a kutyát addig nem írják át az uj tulaj nevére,amíg akölyköt a tenyésztő vissza nem kapta, vagy közös tulajdonra írják.
Pontosan, ilyet akkor tudsz kapni, ha jól ismer a tenyésztő, és tudja, hogy maximálisan megbízhatsz benne. Nekem is van egy barátomnál így tacskó, ő eteti, ő sétáltatja, ő neveli, de csak a tenyésztő által kijelölt tápokat eheti, a tenyésztő orvosához járhat, időnként elviszik kiállításra, vagy fedezésre ilyenkor pár napra nélkülözni kell a gazdit, amúgy pedig mikor "nem dolgozik" hobbí kutyaként éli az életét, csak néha gyakorlonia kell a kiállítás pózt is a gazdival.
Ha ilyen kutyára pályzol, és van kedvenc fajtád, akkor keress meg egy tenyésztőt, és kérd meg, hogy hadd segíts neki ingyen a kutyák körül. Sokat megtudhatsz a fajtáról, a kutyázásról, a kiállításokról, és a kutyákról. Aztán ha szerencséd van, eljön a nap, mikor lesz egy kutya, akivel még tervei vannak, de nem tudja tartani, mert már túl sokan vannak, és felajánlja neked. Ezért cserébe viszont tartanod kell magad mindenhez, amit a tenyésztő mellett megtanultál a megfelelő gondozásról.
Sziasztok!
Nagyon érdekes ez a kérdés, engem is érdekelne!
Volna 1 pár kérdésem:
A tenyésztőnek hogy hozható fel ez a téma?
( ismerem a tenyésztőt hoztunk már el tőlle kutyát)
Mit mondjak vagy ajánljak a tenyésztőnek, hogy ilyenbe belemenyjen?
Ha az előző kutyát úgy tartjátok, hogy ő is tudja, mennyire szeretitek, esetleg kiállításra is hordjátok, szerintem simán említsd meg neki, hogy alkalomadtán szeretnél még egy kutyát tőle, milyen feltételekkel kaphatsz.
Nálam is így tették és én ajánlottam fel, hogy így.
Ha én tenyésztő lennék ilyen feltétellel biztos nem adnék kutyát. Mégpedig azért nem, mert egy 8 hetes kiskutyáról nem lehet megállapítani, h milyen lesz felnőttnek. Ha mindenáron vele akarnék fedeztetni MAJD, akkor majd fizetnék neki azért. De a vételáron nem módosítanék. Mert mi van ha a féláron/ingyen egy majdani fedeztetésért eladott kiskutyáról kiderül, h nem tenyészthető valamilyen oknál fogva, vagy csak egyszerűen olyan temperamentumú lett akivel nem is szeretnék fedeztetni.
Én nem érzem korrektnek és felelősségteljesnek ezt az eljárást. Felelős tenyésztőként, aki a fajta érdekeit tartja szem előtt és háttérbe tudja szorítani elfogultságát az általa tenyésztett kutyák iránt, az ilyet nem tesz. Az én véleményem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!