Miért csinálja ezt a kutyám? Ez normális viselkedés?
Van egy 7 hós kutyám. Én vagyok a falkavezér, ez tuti. Rám hallgat, ha tanult valamit, ha én mondom biztos megcsinálja, ha szólok, hogy valamit nem szabad, nem csinálja. Ez jó is. A páromra kevésbé hallgat, néha fel kell emelnie kissé a hangját, hogy szót fogadjon. Viszont, ha a párom simogatja, akkor nyalogatja az arcát, a kezét, ha hagyja. Ha én simogatom, engem nagyon ritkán nyal meg. Velem másabbul viselkedik a kutya. Persze engem is szeret, nem erről van szó. Sőt jobban, mint a páromat, ez érzékelhető. Ez érdekelne leginkább, hogy miért nyalogatja őt többször. Én sokat labdázok vele, visszahozza. Viszont, ha közben egyszer eldobja a párom, akkor utána neki viszi. Ez gondolom azért van, mert ő kevesebbet játszik vele.
Remélem nagyjából érthető, amit írtam. :)

Végül is tényleg van abban valami, hogy másképp reagáltam a nyalogatásra, mert mikor kisebb volt, én többször eltoltam, mert nem igazán szerettem, h nyalja az arcom, főleg, ha sminkelve voltam.
A játék közben, ha odajön a párom, csak egy párszor viszi neki a labdát, utána ugyanúgy nekem hozza. Nem tudom.
Köszönöm a válaszokat.

Ha kiskorában többször megszidtad a nyalakodásért, akkor ő tudja, hogy téged nem szabad nyalni. A párod engedi, őt nyalhatja. Ez ennyi.
Ez az egész korántsem arról szól, hogy kit szeret jobban vagy kit kevésbé.

Attól mert nyalakodik, még nem ismeri el vezérnek. És attól is függ, milyen szituációban történik a nyalakodás. Meg a neveléstől is. Rá is lehet szoktatni a nyalakodásra a kutyát (lásd puszit kérő gazdik) és le is lehet szoktatni róla.
Sokszor inkább csak annyiról van szó, hogy tudja a kutya, kivel mit engedhet meg magának, ki mit enged meg neki a családban. Nem egy példát tudnék amúgy arra mondani, hogy állandóan nyalakodik a kutya, mégis ő a falkavezér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!