Idősebb fiú kutyához fiú vagy lány kutyát hozzunk?
Csakis lányt, ha nem akarjátok bonyolítani az életeteket!
Mihelyt az új kan kutyus ivarérett lesz, elkezdődik a rivalizálás. Ezen nem segít az ivartalanítás, ha már megvan az utálat. Néha lehet kordában tartani a dolgokat, de strapás és jobb megelőzni.
Még nőstény esetén is lehet féltékenykedés, tehát figyelni kell, hogy a már meglévő kutyusnak ne sérüljön a lelke.:)
Biztos lesz, aki majd bizonygatja, hogy pedig náluk így meg úgy, milyen jól elvan két kan, én azt mondom, hogy szerencséje volt, nem ez a jellemző.
Ha a mostani kutyátok ivaros, akkor okosabb lenne szukát hozni, viszont csakis akkor, ha a szuka legalább ivartalanítva lesz.
Ha ivartalan, akkor mindegy ilyen szempontból. Bár a szukát így is, úgy is célszerű ivartalanítani.
Szukát hozzatok és mindkettőt ivartalaníttatni!
A meglévőt már most, a szukát - ha nem akarod, hogy elhízzon - első tüzelése után.
4-es ez nem igaz!
Magyarország legprofibb állatkórházának a vezető orvosa, amikor vittem a kan kutyám ivartalaníttatni és kifejeztem az aggodalmaimat hízással kapcsolatban, akkor mondta, hogy "Előfordul, de inkább csak a szukákra jellemző, korai ivartalanítás után!"
Nos, én neki jobban hiszek, ezért semmilyen vitában nem szeretnék részt venni, mindenki azt és akkor csinál a kutyájával, amit akar!
(Természetesen, az ivartalanítástól függetlenül is a túletetett, egész nap fekvő állat elhízik.)
H ez sokmindentoll fugg. Nekem kan oreg Kaukazusim volt es melle hoztam egy kan Amstaffot. Soha nem volt gond.
De mivel nem vagy biztos a dologban ezert inkabb szukat hozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!