Miért napi 1 vagy 2 a helyes etetés?
Én is betartom a kutyáimnál, csak az okára lennék kiváncsi.
Én pl éhenhalnék, ha napi 1x ehetnék.
Én kétszer etetem őket, reggel, és este szétosztva a napi adagot. Emellett vevő a nap bármely szakaszában ételre, vagyis jutalomfalatra. Ez természetes szerintem.
Mert a ragadozó állatok emésztőrendszere kb. erre van "beállva". Egy vadállat, pl. farkas sem tud napi többször enni, egyszer (jó esetben) sikerül zsákmányt ejtenie, akkor jól bekajál, és azzal elvan 1-2 napig (vagy tovább is, ha muszáj).
Tehát, nekik ez így jó, így egészséges. Ha napi sokszor esznek, az nem tesz jót az emésztésüknek.
A kutya még mindig nem ember hanem állat. Pl. Nem hal éhen 7-8 nnap után. Drasztikusan változik, fogy, megvannak a tipikus tünetek de az emernél 2-4 biztosan továb bírják.
Illetve etetés utàn a gyomorcsavarodás elkerülése érdekében 1 óráig nem szabad mozognia. Ez 4-5 óra szabad foglalkozás kiesését jelentené. Amúgy se lehetne kivitelezni 8-12 órás munkaidő mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!