Melyik állásponttal értetek egyet? (Kutyák kapcsán. )
1, A kutya csak minőségi tápokat ehet, válogatott húsokat, stb., minden hónapban orvoshoz kell vinni, kozmetikushoz, stb.
2, A kutya nincs úgymond elkényeztetve, maradékot (is) eszik, szóval ez a hagyományosabb kutyanevelés.
Dehogy rossz nekik a főtt kaja. Én megkérdeztem néhány gazdát, akiknek huszonéves koráig élt a kutyája, hogy és mit ettek? Mindről kiderült, hogy házi koszton voltak!
Én azt gondolom, a házi koszt meg a nagyon minőségi száraz táp ugyanolyan jó. A házi koszt legyen változatos, és annál jobb nincs a kutyának.
Van amelyik kutyát évente 1-szer minimum nyírni kell, nem csak divatból, az enyémen ilyenkor már áthatolhatatlan filctömeg a szőr, ilyenkor vagy lenyíratom, vagy én lenyírom. Utóbbi kicsit macerásabb, de tavaly is én nyírtam, kb. 1 héten át, és úgy élveztük. Imádjuk egymást.
Nincsenek elkényeztetve (párom szerint igen) a kutyáim, én sokkal többet szeretnék velük lenni, de fősuli és munka, háztartás mellett hanyagoltam őket. Most talán újra lesz időnk egymásra.:)
Túlzások és szélsőségek nélkül a két álláspont között vagyok. A kutyáim középkategóriás és/vagy felső kategóriás tápot kapnak, mellé adok nekik pluszba főtt ételeket is, húsokat, rizst, zöldségeket.
Nem járunk havonta orvoshoz, csak ha bajuk van, plusz az oltásokkor természetesen, na meg 3 havonta féreghajtás, akkor megnézetem őket mindig. Kozmetikushoz nem járunk, mert kozmetikus vagyok. :) Az egyik kutyámat nyírom fazonra, a másikat nem, őt csak fésülni kell rendszeresen.
Persze, külföldön a kerítés is kolbászból van...
Kicsit sarkítasz és fekete-fehéren látsz.
Én is éltem külföldön (Finnország) és tudom h ez nem így van...
Jó sok válasz jött.:) Felpontoztam mindenkit.
Mi száraztápot szoktunk adni a kutyának, mindig másfélét, meg abból amit mi eszünk. Féreghajtót tablettában szokta megkapni, amúgy orvoshoz csak oltásra megy, amikor kell, meg a körmét is levágják ott, mert mindig tökre megnő neki. Ha már megkérdeztem, gondoltam, én is elmondom. :)
nem azt mondom h itt kolbaszbol van a kerites... az en kutyaim nem valogatosak de a tescos tap meg nekik se kell.
az allatorvos ingyen van, chip, feregirto, oltas, minden, söt lehet igenyelni h kutyakajat is kapj ingyen.
itt ha valakinek neadjisten elpusztul a kutyaja odaadja a kutyakajat akar az elsö embernek akit meglat az utcan, magyarorszagon meg max az van hgoy ha az enyeme nem lehet ne legyen a masike se. föleg nem valakie aki az utcan koldul. "dögöljön meg a szomszed tehene is"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!