Kutya harapas ha le lett fertotlenitve mennyire veszelyes? Nem nagy harapás feluleti
Horzsolás szintű sérüléssel nem valószínű,hogy gond lesz.
Nekem sebész mondta,miközben helyi érzéstelenítés mellett vagdosta a két kezemet meg lábamat,hogy a kutya nyála erős fertőzésveszélyt okoz,a macskáé mégjobban. Igaza is volt. Amiket kimetszett nekem, azok mellett még este találtam magamon egy harapást,amit azóta sem tudom,hogy nem vettem észre rögtön. Másnap reggel mentem vissza vele a sebészetre és már be volt gyulladva,utána 5 napig a párakötés nem vitte le a gyulladást stb,szintén ki kellett vágni a sebet. Ezek nekem elég masszív harapások voltak,egyik sem csak felületi. Kaptam tetanuszt is.
Engem egyszer harapott meg úgy egy kutya, hogy vérzett. Oltásai rendben voltak - rokon kutya. Nem lett semmi bajom.
Egyik ismerősöm megharapta munkája során egy kutya, azonnal tetanuszt kapott. És elég komoly bajai voltak a sebbel.
Te látod, hogy mennyire durva a sebed. De leírtak alapján nemaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!