Viselkedésváltozást hogyan korrigáljam?
Nálam is így kezdődtek a bajok. Az enyémet megtámadta egy kutya (ő pórázon volt, a másik nem), aztán még egyszer előfordult hasonló (akkor két kutya ment rá), utána/azóta bizalmatlan. Kialakult nála félelmi agresszió, ezt ne várd meg.
Keress egy kiképzőt, vagy próbálkozz azzal, hogy feloldod ezt a félelmet, bizonytalanságot benne. Jutalmazd, ha ügyes, ha látod, hogy kiszúrta a másik kutyát, azonnal jutalom, simogatás, jó dolgok. Felül kell írni ezt a negatív élményt. Én azt gondoltam, nem lehet ez olyan nehéz, hiszen sokkal több jófej kutyával találkozik, mint bunkóval, de sajnos ez nem így működik.
Én, ha visszamehetnék az időben, már a kezdetektől azt csinálnám, amit most. Számára szimpi kutyákhoz engedném oda, dicsérném folyton, idegen kutyák mellett elhaladáskor szintén sok jutalom, dicséret. Ha hülye, elvinném, de nem rángatnám, fenyíteném, mert azzal semmire sem mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!