Az baj ha a kutyám minden tüzelés után állterhes?

Szerintem különösebben nem tesz jót neki, de passzolok.
Mindenesetre egy ivartalanítást megérne a dolog - nem csak az álvemhesség miatt.

nem állterhes, hanem álvemhes
nem az álla vemhes ...
"A nagy mennyiségben termelődő, és az emlőkben pangó tej emlőgyulladást válthat ki. Ennek jele az emlők fájdalmassága, kemény csomók megjelenése és az emlők bőrének kipirulása. A folyamatot láz, bágyadtság is kísérheti. Ha ilyen tüneteket észlel, kérjük azonnal keresse fel állatorvosát.
Egyes kutatások azt mutatták ki, hogy a gyakran álvemhes kutyákban gyakrabban alakul ki az emlők daganatos elváltozása, és a méhgyulladás is."

Az én kutyám a 4. tüzelése után lett álvemhes, és ezután rögtön ivartalaníttattam. A cicijei meg voltak duzzadva a tejtől, ami ugye benne maradt, lévén, hogy nem szoptatott. És sajnos nagy a valószínűsége, hogy ettől begyullad, vagy elrákosodik. És tényleg sok betegség kibliccelhető a műtéttel. Szóval inkább most fizesd ki a műtét árát, mint a későbbi betegségek kezelését.
Figyeld a netet, mindig vannak ivartalanítási akciók. Én is vidéken műttettem (Érd) tavaly, és a 20 ezer ft-os műtét 6.000 ft volt. Úgy időzítsed, hogy nagyjából a két tüzelés közötti időpontra essen, mire az álvemhesség minden tünete megszűnt.
Egyébként az én kutyusom hihetetlen haspók volt világ életében, de szerintem a műtét előtt kövérebb volt, mint most:) Persze azóta figyelek jobban az étkezésére, eleve kevesebbet is kap, és light tápot. De semmi drasztikus változás nem történt, a természete jobb lett. Otthon bújósabb, a séták alatt pedig egy kicsit öntudatosabb, és bátrabban barátkozik.
Este körbenézek én is a neten, hogy hol van/várható ivartalanítási akció. Merrefelé laktok?

Ha eleget mozgatod és nem eteted túl, akkor nem fog elhízni. De ha kövér is lesz, inkább kapjon diétás tápot és sétáljatok minden nap egy fél órával többet, minthogy gennyes méhgyulladást kapjon!!!
Ha normális orvosod van, kérj részletfizetési lehetőséget.
Minél hamarabb megcsináltatod, annál hosszabb életet biztosítasz a kutyának. (Persze műteni csak akkor szabad, amikor nem produkál álvemhességi tüneteket már!)
Budapesten lakunk a 18.ker.-be,nincs saját orvososunk mert semelyikbe nem bízunk,Maglódra szoktunk járni a Dián Tamáshoz...ha valaki talál vagy tud róla valamit az létszives linkelje be vagy irja le
köszönöm a segitségeteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!