Ez nem okoz gondot a tápnál?
Figyelt kérdés
Jó minőségű tápot eszik, de szárazon nem eszi meg. Sose ette meg úgy. Kicsi vizet kellett mindig rá öntenem, úgy elfogyott. Mostmár a tálját majdnem félig kell öntenem vízzel csak úgy eszi meg. Kistestű kutyáról van szó, szóval kicsi a tálja is. Szereti azt, amikor a táp alján a víz átissza a tápja ízét. Nem iszik evés után, mert nem szomjas már olyankor. Nem gond, hogy így eszi csak meg a tápot? Kb ugyanannyit öntök rá, mint amennyit meg is inna éves után, ami ugye elmarad nála.2018. júl. 7. 19:11
1/7 anonim válasza:
A régi kutyáim tápot ettek. Mindig langyos vízzel annyira felöntöttem, hogy a víz látható lett a tápok között. Mindegyik kutya először a vízből lefetyelt, majd utána kezdte enni a tápot is. Így már a kemény tápszemek kissé megduzzadva kerültek a gyomorba. Nem kellett a megevett száraz adagra utólag vizet inniuk, hogy a gyomorban kezdjen felpuhulni egyszerre.
2/7 anonim válasza:
Gondot nem hiszem, hogy okozna, de miért hagyod, hogy válogasson?
3/7 anonim válasza:
Nagytestű kutyáknak az állatorvos is azt szokta javasolni, hogy nedves tápot kapjanak. Ha csak rággás nélkül befalják a tápot, az megterhelő a gyomruknak, a nedves táp könnyebben emésztpdik meg.
4/7 anonim válasza:
Nem hinném, hogy probléma, de a fogait fokozottam ellenőrizném.
5/7 A kérdező kommentje:
Kap csontot is rágni. A fogai már nem a legjobbak. Nem fiatal. A csontot szépen elrágja pár nap alatt. Amúgy orvos pénteken nézte pont a fogait. Rendben találta korához képest :)
2018. júl. 7. 21:46
6/7 anonim válasza:
Írtad, hogy nem fiatal. Én ezt gondolnám a "probléma" forrásának, nehezebb, kevésbé szívesen rág.
Maradhat a vízezős megoldás is szerintem, ha doki is jónak látja, vagy válthattok valami puhább szemű tápra. Ilyen a Platinum, meglepően puhák a tápszemek, alig kell rágni, és nagyon jó minőségű táp, gabona mentes, sok hússal. Van próbacsomag, lehet érdemes lenne azt megnézni először.
Viszont a fogaira figyelj oda. Nyersen kaphat marhalábszárcsontot. Nem kell elrágnia, elég, ha szórakozik vele egy kicsit, rágcsálja, az is tisztítja már a fogát.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Légyszíves ne pontozzátok már le a hasznos válaszokat...Így azt éritek el, hogy az ember nem fog kapni jó tanácsokat....
2018. júl. 8. 10:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!