Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne mudit tartani?

Figyelt kérdés
Szóval nagyon szeretnék mudit tartani, de nem tudom, hogy nem unatkozna-e, mert mindenhol irják, hogy nagyon sokat kell vele lenni. Még iskolába járok, és kb 2 kor érek haza, és utána kb otthon vagyok egész nap. Csak délután tudnám elvinni hosszabb időre sétáltatni. Egyébként kertben lenne.

2018. júl. 6. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kutyasuliba vinnéd?Tanítva lenne?

Egy mudinak mivel pásztorkutya ezért nagyon sok mozgáshoz szokott.Ismerek egy mudit akit megvettek mert milyen szép meg minden,de nem foglalkoznak vele egy kicsit kiviszik sétálni és nagyon őrűlt rossz kutya,persze ez nem az ő hibája csupán unatkozik és nem lett megnevelve.

Mivel még suliba jársz és ha másbal dogát írsz már nem tudom lemozgatni annyira mert tanulnod kell,vagy mi lesz ha egyetemre mész vagy tovább tanulni?

Nagyon sok a mozgásigénye amit ha nem elégitesz ki szökni fog és unatkozni amiből lesz az,hogy felásta a virágos kertet széttépte a ruhákat,megrágta a cipőket szituáció.

Egyre idősebb leszel ami annyit jelent,hogy több órád lesz később érsz haza többet kell tanulni fáradtabb leszel és lesz olyan nap amikor alog tudod elvinni sétálni csak egy kicsit.

Ha annyira szeretnél kutyust és ha mudi az álomkutyád nézz körül egy menhelyen egy idősebb mudi után.

Lenne pénzed tenyésztőtől vásárolni?és nem szaporítótól 20-25e ft-ért.Kutyasuli,táp,felszerelések,állatorvos?

2018. júl. 6. 19:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nos mivel még tanulsz nem ajánlok mudit. Nem szeret egyedül lenni, bár hozzászokna, feltéve ha miután hazaértél egy hatalmas sétával örvendezteted meg, mivel rengeteg mozgásra van szüksége. Tanulóként nem hiszem, hogy minden nap tudnál rá szánni 2-3 órát. Azt is figyelembe kell venned, hogy átlagosan 10-16 évet él (az egyik legegészségesebb kutya, egyedül a csípődiszpláziára fogékony). Kezdő gazdiknak nem igazán ajánlott. DE! Mindenek előtt, azt is vedd figyelembe, hogy chippelni kell, oltatni és minőségi tápon etetni (12kg-os kutyatáp kb 15.000Ft-nál kezdődik), hogy az egyik legegészségesebb jelzőt tényleg megtarthassa magának a kutya.

Ha lehetséges inkább egy alacsonyabb energiaszintű kutyát vegyél magadhoz.

A költségeket természetesen minden kutyánál ugyan úgy kell állni, így ha ezt nem bírod anyagilag, nem ajánlatos kutyát tartani.

2018. júl. 6. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
8-ra járok dolgozni, korábban felkelek és reggel is foglalkozok a két mudimmal. Így átalusszák a 8,5 óra munka+utazás időt. Egyből megyünk is valamerre sétálni meg gyakorlunk engedelmes feladatokat, trükköket. Lakásban vannak. Hétvége kutyás hétvége. :) A mudi akkor boldog, ha van feladata és sokat lehet a gazdival. Gondolod majd egyetem mellett is lesz kedved rászánni az időt? Én suli mellett vettem meg az elsőt, de én fanatikus vagyok. :D
2018. júl. 8. 18:00
 4/4 komis1 ***** válasza:
72%
A mudi valóban nagyon aktív, (hiperaktív), de ha kertben van, semmi baja nem lesz, ha nem viszed mjnden nap sétálni. Ismerek egyet, amelyiket sosem viszik sétálni, mégis remekül megvan a kertben. Igaz, hogy kisgyerekek vannak a családban, akik sokat játszanak, rohangásznak, labdáznak vele. Plusz a kutya saját magát is fárasztja, mert minden történést az utcán, a környéken azonnal "kommentál". Nem sokat van csendben és mozdulatlanul.
2018. júl. 9. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!