8 hetes kiskutya játékból megharapott és ahogy húztam ki a kezem a szájából lejött a bőr róla. El kell ezzel menni orvoshoz?
Nem az enyém a kutya, de mivel nemrég született csak az első két oltasa van meg.
Kb. gombostűfejnyi a sérülés, nem vérzett, a felső bőrrétegem szakadt csak le szerintem. Lefertotlenitettem, azóta nagyon csíp. Mit csináljak még, hogy biztos ne legyen semmi bajom? Tetanusz?
Semmi bajod nem lesz. Le van fertőtlenítve, majd meggyógyul.
Tetanusz :))) Nem kell tetanusz elleni oltás, csak a mély harapásoknál, a tiéd távolból is lefogadom, nem az!
Gondolom egészséges a kutyus, nem fogsz elkapni tőle semmiféle kutya bajt!
(Kutyabajod se lesz!) :)
Az én kutyám (4 hónapos) sajnos még mindig van, hogy úgy harap meg, hogy a bőröm bánja. (A játékot célozza a kezemben, de nem csak azt kapja el ;) )
Általában betadinnal lekezelem, vagy ha nincs kedvem szöszmötölni, sebfertőtlenítőt fújok rá, azzal el is van intézve. A csípő érzés normális, ha nem figyelsz rá, elmúlik. Ha nem vérzett, nem dagadt be, nem lüktet, nincs olyan elváltozás, ami nem hasonlít egy mezei horzsolásra, addig elég a fertőtlenítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!