"szükség esetén FCI törzskönyvvel"
Nem. A törzskönyv jár egy fajtatiszta kutyánál, nem választás kérdése.
Egy törzskönyv 6000 Ft. Nem ez dob az árán.
Biztos fajtatiszta a kutyus, de a kedves "tenyésztőnk" bizonyára a pénzre utazik, és hamis tkv-t szeretne adni. Előttem szólónak igaza van, ha esze lett volna, akkor a kennelnevet is feltüntette volna a kutyus neve előtt, de annyi, hogy Silver, nekem nem tűnik megbízhatónak.
Nem tudom, milyen kútfőből ered ez a "nyomtat egy törzskönyvet".
FCI-t említ a hirdető. Az FCI törzskönyvek hivatalosak, sorszámozottak és még van rajtuk más azonosító is. A törzskönyv magánokirat. Azt sem lehet következmények nélkül hamisítani.
Előző
Ez így igaz, meg minden, de mégis nagyon sokan hamisítanak a szapis, még csak nem is fajtatiszta kutyáiknak törzskönyvet. A törvényeket nem tartják be, következmények nélkül hamisítgathatnak a szaporítók, senki nem foglalkozik az ilyenekkel. A rendőrök, jegyzők a láthatóan báltalmazott, vert, harcoltatott kutyákra is csak bólintanak, mondják, hogy "ez nem az ő dolguk", és elmennek.
Kérdező
Pont ezt biztosítja egy tenyésztő. Szűrt felmenők, jó génállomány, stb. Mutációk, rendellenességek még alapos szűrővizsgálatok után is felléphetnek a kölykökben, de ennek az esélye jelentősen csökken, ha tenyésztőtől vásárol az ember.
Mivel a linkben lévő kutya ára 250.000ft, egy rendes, hivatalos tenyésztőnél is kapsz ennyiért kölyköt, ami "garanciális" lesz. Szóval ha már ennyit kiadnál, akkor menj biztosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!