Beteg németjuhász. Más is járt így?
Nem a legyek voltak a kutya halálának az okai. Beteg volt és amiatt lepték meg a legyek.
Megérdemelt volna egy átfogó kivizsgálást. Talán kiderült volna, mi is volt a valódi betegsége.
Ha előtte egészséges volt, akkor elvileg belehalhat a légynyüvességbe, vérmérgezést, veseleállást okozhat.
Részvétem a kutyus miatt :(
Nem gondolnám hogy a nyüvek miatt pusztult el.Elsődlegesen más baja lehetett, amire az állatorvos nem jött rá.Nem is jöhet rá, mi baja egy kutyának felszerelt rendelő nélkül, mert sokszor összetettebb betegség esetén vérvizsgálat, röntgen, ultrahang kell-mint embernél- és ugye erre háznál nincs lehetőség!
Mivel szegény rosszul volt, nem tudott felkelni, nem tudott védekezni a legyek támadása ellen,azok beköpték.
Nem értem, ha az orvos "kezelésére"nem javult, miért nem vittétek másik orvoshoz?
Nem elég ha csak nézegeti egy orvos, de nem ért hozzá.
Másik orvos lehet megmentette volna, de gyakorlatilag ez az orvos hagyta szenvedni és elpusztulni.Meg ti is.
Így utólag már hiába keseregsz rajta, normális orvoshoz kellett volna vinni, és nem nézni 2 hétig hogy szenved!
Nem a nyüvek ölték meg.Egy belső betegség.
Én találtam 1 napos kiskutyákat kidobva bokorba, akiket a legyek megköptek, már a teljes bőrfelületük tele volt légylárvákkal, belefúródva a bőrükbe, szó szerint élve megették volna őket.
Gyorsan neostomosanos vízben áztattuk őket,puha kefével kefélgettük a bőrüket, egyesével csipesszel kihúzgáltuk a pondrókat a bőrükből, majd kenegettük fertőtlenítős kenőccsel.
1 naposak voltak, teljes bőrfelület nyüves, mégis megmaradtak, felnőttek.Ha normálisan le volt kezelve, attól nem pusztult volna el, az orvos erre fogja, így a saját tudatlanságát leplezi.
Máskor ne hívjátok, van jó orvos is.
Sajnálom a kutyust.
Valószínűleg más betegsége volt, nem a legyek okozták a halálát. Ilyenkor a megoldás felszerelt rendelő, ha nem egyértelmű, hogy mi baja, akkor labor, hasi ultrahang. Ezt ugye értelemszerűen házhoz járó orvos nem tudja megtenni, ezért ha komolyabbnak tűnő problémája van az állatnak, mindig rendelőbe kell vinni (a láz, nem evés, levertség komoly tünetek. Lehetett pl. babézia, veseelégtelenség is, ez már nem fog kiderülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!