Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak?

Milyen kutyát válasszak?

Figyelt kérdés
Olyan kicsi/közepes termetű kutyát szeretnék amelynek átlagos a mozgás igénye,kicsit magának valóbb de ha nagyon sok időm van szabadon akkor szereti a sok foglalkozást is.Panelben lenne tartva napi 2-3 sétával abból egy 1 max 2 órás lenne.Fontos szempont még,hogy ne legyen annyira ugatós a szomszédok miatt és ne legyen valami túl tenyésztett divat fajta (yorki nem jöhet szóba).(Menhelyi kutya örökbe fogadásán is gondolkoztam de először egy kiválasztott fajtát probálnák a fajmentőktől örökbe fogadni).És lenne még valami szerintetek érdemes Jan Fennel módszerei szerint nevelni a kutyát(?).
2010. jún. 17. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Bichon havanese vagy bolognese vagy frisee. Imádni valók. Nekünk havanesünk van, nagyon tündéri. MAgának való, szeret mozogni, ha foglalkoznak vele imádja, okos, gyorsan tanul, lelkes, hű, magabiztos. DE jó kennelből válassz :)
2010. jún. 17. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
énis bichon-t ajánlanék. vagy bichon havanese, bichon bolognese, bichon frisé, mindegy mert a jellemleírásuk hasonlít, szóval.. én is ezt ajánlom :)
2010. jún. 17. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a Te helyedben mégiscsak egy keverék kölyök kutyát választanék, és (legalább) pár hónapig vinném kutyasuliba.

Jan Fennel nagyon jó, de könyvből nehéz bármit megtanulni a suliban főként a gazdi tanul, nem a kutya...

Pl: az ÜL, FEKSZIK, LÁBHOZ, parancs nagyon egyszerű és könnyű megtanítani (még egy hülyének sikerül...) és mégis milyen sok gazdinak okoz ez problémát...

2010. jún. 17. 12:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Úgy terveztem,hogy megprobálom először a könyvben leírtak szerint csinálni a dolgokat főként a falka vezérség átvételét! És ha nem sikerülne akkor vinném csak kutya suliba sajnos elég drága és nincs pénzem nagyon rá de ha muszáj lenne kölcsön kérnék rá..
2010. jún. 17. 12:58
 5/6 anonim ***** válasza:
2010. jún. 17. 12:59
 6/6 anonim ***** válasza:

szerintem egy shih-tzu is jó lenne neked. Nekem az van és nagyon jó kutya. Hangját alig hallani, csak akkor jelez,ha benyit valaki az ajtón, akkor is csak két vakkantás - hogy hé,jött valaki.

Nagyon jól elvan egyedül, de imád játszani is. A tanulással és a szófogadással sincs gond, bár néha eljátssza a süketet (de szerintem minden kutyánál van ilyen).

2010. jún. 17. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!