A kutyám mellében csomó van, akkor azonnal menjünk az orvoshoz?
9 éves, már kissé lógnak az emlő. Találtam egy pici csomót tegnap, 1-2-3 cm. Nem fáj neki, kemény, lehet mozgatni, de nem teljesen kerek és önálló, mintha valami kapcsolódna hozzá, kis csövecske vagy nem tudom. Tudtok valami tanácsot adni?
Az orvos mit csinálna? Mennyi pénzzel készüljek ha megyek?
Menj. nem tudom,hogy ivartalanított-e akutya, de emlődaganat, emlőcysta lehet. Most csak egy röntgent fog a doki csinálni, ha műteni kell azt majd később megbeszélitek.
Nem tudom hova jársz, de olyan jól felszerelt rendelőbe vidd, ahol van röntgen, ultrahang. Ha ilyen a dokidnál nincs, akkor vidd máshová, és ne fizess két helyre.
Azonnal vidd orvoshoz!!!
Az én kutyusomat 9.5 évesen 2 hete kellett elaltatni, mert emlődaganata lett. Mikor észrevettük azonnal vittük, meg is műtötték. Gyorsan felépült, de sajnos 3 hónap múlva újra nőttek és nem lehetett már mit tenni.
ha azt szeretnéd, hogy eltávolítsák, készülj egy műtét árával, plusz szövettan (20-tól a csillagos égig). az én kutyámnak bőrrákja volt, rosszindulatú, áttétes... 9 éves korában diagnosztizálták, 11 évesen altatták el, nem akartuk, hogy tovább szenvedjen :(
remélem a Tiéd felépül!
a mostani 1 éves yorkimnak is volt ilyen "tok" szerű valami a hátán, a sok injekciótól, amit kapott (beteg lett, antibiotikumok miatt kapta) és egy idő után elmúlt, sokat masszíroztam neki, és vitamint kapott.
A ráknak a kutyáknál csak akkor van tünete, ha már nagyon súlyos stádiumban van. Sokkal nagyobb a fájdalomküszöbük, illetve nem tudják elmondani sem, hogy itt és itt fáj.
Ha rák, és időben elviszed orvoshoz, akkor még könnyen megműthető (no meg olcsóbb is, hiszen a műtét is egyszerűbb). Ha halogatod, annál veszélyesebbé válik.
Azt írtad, mintha csövecske kapcsolódna hozzá. Valószínűleg a tejmirigyével van probléma, reméljük, hogy csak gyulladás, és nem kóros sejtburjánzás (daganat).
Ne halogasd a dokit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!