Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jack russel terrier vagy...

Jack russel terrier vagy westie? Melyiket választanátok? Miért?

Figyelt kérdés

2018. jún. 23. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem Westiem van. Okos, értelmes és jól tanítható. Vele mákom van, könnyű típus, de vannak nagyon rosszak is :D

Regen JRT-m volt. Igazi pörgős vadállat. Egész nap mozogna és bírja is erővel. Ugyanakkor, ismerek olyat, amelyik olyan, mint az én Westiem :) Ez egyed függő.

Az mind a két -fajtára igaz, hogy makacs pörgős terrierek. Le kell őket fárasztani agyilag és fizikailag is. Ha ez megvan, remek társ mind a kettő.

2018. jún. 23. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok, én mostani fejjel már csak Westiet választanék. Városba költöztem, egyetemre járok. Elvan ha viszem valahova, nem pörög feleslegesen és mindenkivel jól kijön. Hétvégén járunk suliba, hétközben pedig gyakorolunk és sétálunk. Első kutyának inkább őket ajánlom. :)
2018. jún. 23. 23:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Én egyiket sem. A westie külsőre nagyon nem az én vigálom, a jrt pedig nem illene az eletmódomba mert nem lenne kapacitásom lefárasztani. A fajta igényeit vedd figyelembe valasztáskor
2018. jún. 23. 23:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Jrt-t ha fizetnének érte akkor sem tartanék. Egész nap jön,megy,izeg-mozog,ás rohan,szaglászik, rohan,ugat....

Tényleg mintha be lennének speedezve egy pillanatra sem hagyják abba a pörgést. Egy időben volt egy nagy divathulláma de nagyon hamar kikopott a népszerű kutyák köréből,mert unalmában remek érzékkel rendezi át a lakást és a kertet. Emellé makacs mint egy öszvér. Persze, ha a ti életstílusotokba belefér, hogy órákon át sétáljatok,fussatok vele minden nap réten mezőn,ha otthon sem zavar,hogy mindig láb alatt van,és hajlandóak vagytok egyetlen vezényszó tanulását hónapokig gyakorolni anélkül,hogy feladnátok(a behívás nagyon nehezen megtanítható nekik) akkor hajrá,mert amúgy nagyon jópofa kis jószágok, nagyon szerethetőek.

Westiről nem tudok sajnos nyilatkozni,kivel személyes tapasztalatom nincs vele.

2018. jún. 24. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jack Russelem van, nagyon okos, játékos, imádni való, minden lében kanál rosszaság. Imádom, hogy bárhova el tud velem jönni a mérete miatt, bármikor kapható egy kis játékra és jelez a gazdinak, ha baj van.
2018. jún. 24. 08:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából szeretnék egy 3. kutyát, a csivavám és a mopszom mellé. Mindkettő túrakutya, jönnek velünk hétvégente kirándulni. Napi kb 2 órát sétálunk, de van, amikor a félnapot a parkban töltjük. Reggel 30 perc, délután 1-2 óra, este 10 perc, utóbbi csak eü. séta. Elég mozgékonyak, nem a "flexis" elkényeztett típus egyik sem. Télen van az, hogy max fél órát töltünk lent, mivel fázik a lábuk. Olyankor a lakásban tombolják ki magukat.

A 2 említett fajta között vacilálok. A jrt jobban tetszik külsőre, a westie viszont mérsékeltebb típus, de a szőre (és egészsége) problémásabb. Most a westie felé hajlok.

2018. jún. 24. 09:37
 7/8 anonim ***** válasza:
A westie egészségéréről annyit tudok nyilatkozni, hogy ha jó helyről veszed nem fog előjönni semmi. :)
2018. jún. 24. 12:02
 8/8 anonim válasza:

Westiem volt 15 évig, most 2 éve egy Jack. :D

A Westie nyugisabb volt, kevesebbett kellett sétáltatni. Viszont a Jack amellett hogy nagyon mozgékony, nagyon bújós, szeretettel teli, játékos.

2019. okt. 30. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!