Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden kutya fél a vihartól?

Minden kutya fél a vihartól?

Figyelt kérdés
Az enyém most két hónapos és nem reagál a dörgésre. Lehetséges, hogy nem fél? Vagy - lehet hülye feltételezés - esetleg gond van a hallásával? Ha mi keltünk zajt, arra figyel.

2018. jún. 22. 03:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Mienk pl. le se szarja, a szilveszteri durrogtatás szintúgy nem érdekli, pedig semmi baj a hallásával.
2018. jún. 22. 04:08
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Kutyafüggő a dolog, ahogy az embereknél is. Az én beagle-német juhász keverékem nem fél, mert kemény gyerek, de azért határozottan gyanakszik.
2018. jún. 22. 04:34
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Enyém se foglalkozik vele, maximum akkor, hogyha a közelben csap le a villám, mert akkor elkezd a hang irányába menni és ugat rá párat, de nem reszket meg semmi. :D
2018. jún. 22. 05:59
 4/15 A kérdező kommentje:
Oké, ez megnyugtató. Köszönöm szépen! ^^
2018. jún. 22. 06:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyéim sem félnek. A szilveszteri petárdázástól sem félnek, inkább csak idegesíti őket, és mennek ki ugatni. Úgy látom rajtuk, hogy ők az én reakcióimat figyelik, hogy kell -e pánikolni vagy sem. Szerintem sok múlik a gazdin is. Mikor kiszaladunk a tűzijátékra, ők is jönnek, de nem tudják, hogy ez jó móka vagy sem, ezért biztos ami biztos, jól megugatják. Magától a mennydörgéstől nem félnek, de ha nagyon nagy a vihar, és én is aggódok, mert épp tekeri szét az 50 éves diófákat amikor potyognak a tetőcserépre, akkor látják, hogy feszült vagyok és ők is kicsit azzá válnak.
2018. jún. 22. 06:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk az egyik rettenetesen fel a villamlastol es igen erosen tart mar magatol a vihartol is (szilveszter ejjel meg egy pokol). Nem tudunk vele semmit csinalni, egyszeruen bekenhagyjuk. A masik meg siman kinn van a legnagyobb viharban is, hamarabb retten meg egy sarkon befordulo embertol, mint tolunk 3 meterre becsapodo villamtol...

Gondolom idegrendszer, neveles, es kutyafuggo a dolog.

2018. jún. 22. 07:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém érzékenyebb, igaz, nem lövésálló vadászeb.

Viharok, égzengés idején összekucorodik, az számára a természethez tartozó hang, ha durva, akkor is.

Olyankor félrevonul, akár el is alszik, de a szilveszter kívszenvedés: még pisilni sem akar lejönni!

Nem tudom, egyébként is ennyire tartana-e a petárdától, de kölyök korában megtapasztalta, milyen, ha a szeme előtt, tőle kb egy méterre durran egy. A szomszéd piszkosul megbánta, amit tett, első reflexből úgy hanyatt rúgtam, hogy én ijedtem meg, szétmegy-e a feje az aszfalton. Azóta igen távolról tisztel, még sík részegen is megismer és kerül minket. Viszont a kutya két napig remegett, lakáson belül is félt: egy hétre letagadhattam volna, hogy kutyát tartok, nem nyuszit. Néhány szomszéddal szilveszter éjjelén jópáran az Állatvédőkkel kapcsolatot tartunk. Egy gazdinak január másodikán én szóltam, hogy jöhet a kutyusért, megvan, csak 9 metrómegállóval odébb, mint ahol lakik!

Ne kövessétek az agresszív példámat, viszont ha tudtok, azért ti is tegyetek, hogy betiltassák végre a petárdázást!

2018. jún. 22. 07:49
 8/15 anonim ***** válasza:
64%
A jó idegrendszerű vagy a hangokra jól szocializált kutyák nem félnek. Csak sajnos manapság nem foglalkoznak az idegrendszerrel, nemcsak a tenyésztők nagy része, (szaporítók), hanem a gazdák sem.
2018. jún. 22. 08:08
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően idegrendszer kérdése.

Az enyémet sem zavarja ahogyan tűzijáték sem. Ha nagyon közel dörren valami arra felkapja a fejér, de nem fél.

Mondjuk 2 hónaposan még sokat fog alakulni, jó jel, hogy nem fél, de majd ha 1 évesen is ilyen jól tűri akkor kijelenthető, hogy jó idegrendszerű kutya.

Azt meg csak te tudod kideríteni, hogy baj van-e a hallásával. Ha nem figyel oda és hívod oda néz feléd, reagál a hangokra, a nevére? Ha nem akkor doki.

2018. jún. 22. 09:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én német juhászom sem fél. A legnagyobb viharban is nyugodtan elvan. Ha a közelbe csap a villám, akkor maximum hátracsapja a füleit és körbenéz, hogy ez közel volt, aztán visszafekszik.
2018. jún. 22. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!