Minden kutya fél a vihartól?
Nalunk az egyik rettenetesen fel a villamlastol es igen erosen tart mar magatol a vihartol is (szilveszter ejjel meg egy pokol). Nem tudunk vele semmit csinalni, egyszeruen bekenhagyjuk. A masik meg siman kinn van a legnagyobb viharban is, hamarabb retten meg egy sarkon befordulo embertol, mint tolunk 3 meterre becsapodo villamtol...
Gondolom idegrendszer, neveles, es kutyafuggo a dolog.
Az enyém érzékenyebb, igaz, nem lövésálló vadászeb.
Viharok, égzengés idején összekucorodik, az számára a természethez tartozó hang, ha durva, akkor is.
Olyankor félrevonul, akár el is alszik, de a szilveszter kívszenvedés: még pisilni sem akar lejönni!
Nem tudom, egyébként is ennyire tartana-e a petárdától, de kölyök korában megtapasztalta, milyen, ha a szeme előtt, tőle kb egy méterre durran egy. A szomszéd piszkosul megbánta, amit tett, első reflexből úgy hanyatt rúgtam, hogy én ijedtem meg, szétmegy-e a feje az aszfalton. Azóta igen távolról tisztel, még sík részegen is megismer és kerül minket. Viszont a kutya két napig remegett, lakáson belül is félt: egy hétre letagadhattam volna, hogy kutyát tartok, nem nyuszit. Néhány szomszéddal szilveszter éjjelén jópáran az Állatvédőkkel kapcsolatot tartunk. Egy gazdinak január másodikán én szóltam, hogy jöhet a kutyusért, megvan, csak 9 metrómegállóval odébb, mint ahol lakik!
Ne kövessétek az agresszív példámat, viszont ha tudtok, azért ti is tegyetek, hogy betiltassák végre a petárdázást!
Alapvetően idegrendszer kérdése.
Az enyémet sem zavarja ahogyan tűzijáték sem. Ha nagyon közel dörren valami arra felkapja a fejér, de nem fél.
Mondjuk 2 hónaposan még sokat fog alakulni, jó jel, hogy nem fél, de majd ha 1 évesen is ilyen jól tűri akkor kijelenthető, hogy jó idegrendszerű kutya.
Azt meg csak te tudod kideríteni, hogy baj van-e a hallásával. Ha nem figyel oda és hívod oda néz feléd, reagál a hangokra, a nevére? Ha nem akkor doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!