Egy elmebetegnek akinek nem vagyok a gyámja, szerintetek adnak el tenyésztők kutyát?
Apukámról van szó, paranoid skizofrén, 52 éves... A születésem óta, vagyis 24 éve rendszeresen kezelik, de egyre rosszabb állapotban van, de azért nem rohamosan romlik, csak észrevehető.
Volt róla többszőr szó, hogy kijelölnek neki egy állami gyámot, vagy hogy a nővére lesz a gyámja, de nem nagyon lehet elintézni, mert Ő nem akarja és nem csinál semmi olyat amiért jogilag kötelező lenne.
Viszont nincs az az ember aki ránéz, beszél vele 5-10 percet és ne jönne rá, hogy valami bibi van vele. Sajnos sokan ítélkeznek... Sokan konfliktust kezdeményeznek mert alapvetően elítélik a pszichés betegeket.
Én eléggé sokat foglalkozom apukámmal, 1-2 napi szinten rendszeresen látogatom és beszélgetek vele, segítek amiben tudok.
Igazából szeretne egy kutyát, nem tudom pontosan hogy hogyan történt, mert nem voltam ott, de menhelyröl elküldték. Nem adtak neki kutyát.
Szerintetek ha megmondom a tenyésztőnek, hogyha bármi probléma adódik, akkor én mint viszonylag tapasztalt kutyás segítek a nehézségeknél, akkor ad el neki kutyát?
Igazából sem emberre sem állatra nem veszélyes apám, de ezblaikusoknak nem mindig szokott leesni...
Ugye nem gondolod, hogy úgy megy oda a tenyésztőhöz, hogy "jó napot kívánok, Kis József vagyok, paranoid skizofrén"? Kenyérért sem úgy megy le.
Gondolom azt látják rajta, hogy tömve van gyógyszerekkel.
Még jót is tenne. Esetleg inkább egy idősebb kutya (bocsi, érted, mégiscsak 15 év), és semmiképpen sem aktív fajta és semmiképpen sem ilyen pitt meg káj félék.
Szokásos feltételek biztosítása a kutyának, ami az anyagiakat illeti, etetést, orvost, apád el tudja látni nyilván.
Apádnak meg egy alternatív lövésű belgyógyászati vagy szimplán alternatív kivizsgálás, mert a legtöbb pszichiátriai betegségnek teljesen más a kiváltó oka, veseproblémák, emésztés meg ilyenek. (meg lelkiek)
Előzőhöz szólnék hozzá.
A szaporítós olcsó kutyák legtöbbször ideggyengék, olyat nem ajánlok senkinek, na meg ugye a szaporítót sem kéne pénzelni. Gondolj bele, mekkora sokk lenne apukádnak, ha a pár hónapos cuki (szaporítós) kiskutya meghalna valamitől (szív gondok, idegrendszeri problémák).
Egy 4-5 éves nyugodt, szófogadó kutyát kéne neki találnod. Menhelyen vannak nagyon okos kutyák is, egy olyat kéne találnod neked. Esetleg menjetek el ketten, apukáddal, és nézzetek meg egy pár számára is ideális kutyát.
Én is azt javaslom, hogy együtt menyjetek el menhelyre.
Egy 2-3 éves kutyus kitűnő választás lehet. A kölyökkor és a kamaszkor nehézségeit sem kell így bevállalni.
Én is mentális beteg vagyok. Rengeteget segít, hogy van egy négylábú társam, aki feltétel nélkül szeret és mindig örömmel fogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!