Miért harap a németjuhász kutyánk?
Van egy 3 és fél hónapos kutyank
En kertem es ugy volt hogy en leszek a gazdija de nem jott ossze
Nem vagyok falkavezer es nem hallgat ram de most nem ezert vagyok itt
Hogyan szoktassam le arrol hogy felugorjon es azaltal megharapjon?

Éles kiáltás, játék félbehagyása, erős szidás. Ezek az általános technikák. Esetleg kend be vajjal a kezedet, hogy ne harapja hanem nyalogassa. Ezt egy NJ-nél még nem próbáltam, de pl. Labradornál bejött.
Amúgy meg ha nem boldogulsz vele, el kell menni egy kutyasuliba, mert egy 3 hónapos kölyök még bármerre alakítható, mindegy milyen fajta.
Két Német Juhász sem lehet egyforma. Lehet kifogtál egy pörgősebb munkavonalas egyedet, főleg ha nem tenyésztőtől vásároltad.
Tehát hiába volt már ilyen kutyád a fajta alap tulajdonságain kívül mindegyik egyéniség.

Te kérted és úgy volt hogy te leszel a gazdája de nem jött össze? Hogyhogy nem jött össze? Akkor most ki a gazdája?
Nehogy már ennyiből lemondj a kutyáról, ezek még a legalapabb gondok és most kell következetesnek lenni vele mert később a fejedre nő és tényleg vad és kontrollálhatatlan lesz.
És miért nem viszed el kutyasuliba? Azzal tennél a legjobbat mert szemmel láthatóan nem értesz a kutyaneveléshez. De még arra se veszed a fáradtságot hogy legalább utánaolvass, nézz videókat, ugyanis tele van az internet nagyon hasznos anyagokkal, csak az akarat hiányzik...
Milyen akarat.?
Értek a kutyákhoz!!
Nem ő a legelső kutyám
Volt már Alaszkai malamut
Rottweiler Tacskó Ónémetjuhász és most ő
Az hogy nem engem fogadott el hanem a tesómat!!!!

Egyrészt fajtától függ h hány évig él
És neked a 24 gyerek??
Neharagudj de értek a kutyákhoz, és nem az hogy kötődik a tesómhoz! Őt fogadta el gazdiként!!! Azt csak látom! És állatorvosként nem értek hozzà mi.?

Hagyjuk már! 24 évesen hogy lennél már állatorvos? Én állatorvosi egyetemre járok, és az a véleményem, hogy egy hozzád hasonló "képességű" ember 6 év alatt nem igen végzi el ezt a szakot.
A másik meg, hogy mi az hogy a kutya dönti el hogy ki a gazdája? Ez nevetséges, már ne haragudj..
Már csak azért is nem lehetsz állatorvos, mert az egyetemen már 2. Évben megtanultuk az állatokkal való bánásmód alapjait, szóval nem létezik hogy ennyire hozzá nem értő lennél ilyen mennyiségű "szakmai tudás"mellett.

Nem azt mondtam hogy már is külön állatorvos vagyok
Úgy kb 8 hete végeztem a sulival
Még csak vagyok itthon
Nem kamuzok
Fogalmazásom.?
Ne haragudj de nem vagyok olyan jó a telefonok hasznalatában mert egész nap nem előtte ülök
Nekem áttváltja a szavakat!
Igazad van 6 évet
18 éves koromban egy felkészítő sulival végesztem
Évekig nem láttam a családomat
Feláldoztam mindent azért hogy állatokkal tudjak foglalkozni
Nos 18 éves koromban végeztem
Utána 6 éven keresztül szintén suliban voltam és nem rég végeztem! Honnan tudod hogy en milyen ember vagyok.??

Ha a kutya dönthet abban, hogy kire hallgat és kire nem, ott már gondok vannak. És mi az, hogy mást választott gazdájának? Könyörgöm, pár hete van nálatok, és te máris lemondasz róla?
Ha annyira értesz a neveléshez, hogyhogy nem tudsz egy ilyen alap problémát sem megoldani? Valóban elég kamuszagú az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!