Aki kinti kutyát tart, és nincs szabad bejárása a házba, az megindokolná nekem, hogy miért?
Ez egy jó kérdés. Nálunk 2 kutya van. Az egyik egy menhelyi keverék, hattttalmas tömött bundával. Egész évben vedlik és hiába fürdetem, fésülöm, kap prémium tápot, adok neki táplálékkiegészítőt, egyszerűen büdös. Nincs mit tenni. Másrészt nem tud megszokni bent. Szétrámol, kapar, vinnyog, liheg. Kint meg elvan magának. Ő csak ritkán jár be.
A masik, az pici, rövidszőrű. Ő velünk is alszik, a bázisa pedi a kanapé. Imád bent, kibt pihenni se tud, még a nyári estélen is már didereg.
Nálunk a kutya a kertben lakik, van saját háza, ahova nem megyek be, nekünk is van saját házunk, ahova meg ő nem jöhet ;).
A viccet félretéve: A kert ingergazdagabb, akkor pisil, amikor akar, több emberrel találkozik nap közben (más lakásból), több helye van mozogni és jelzi, ha valaki álldogál előttünk. Ez nem jelenti azt, hogy láncra kötött csahos kutyának tartjuk. Naponta úgy másfél órát foglalkozom kifejezetten vele én és van még kb. 7 másik ember, akitől kap több-kevesebb figyelmet, világosban sokszor a kertben vagyok, ahogy más is.
Szilveszteri durrogtatáskor be szoktuk engedni (szerencsére nem fél tőle, csak mi féltjük a bedobott petárdáktól), de ez csak megerősít abban, hogy a lakás nem kutyabarát: a padlón szétcsúszik a lába, szűkek a helyek.
Egyébként olyan fajtáról van szó, amelyiknél a kinti tartást javasolják, egyrészt fizikai okokból, másrészt mert az eredeti feladata a területőrzés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!