Mondanátok nagytestű, rövidszőrű, jó házőrző kutyákat?
Kinti-benti kutya lenne. Kertes ház, 300nm a kert, így a pásztorkutyák gondolom kiesnek. Nekik úgy tudom nagyobb térre van szükségük. Naponta sétálnék vele (kb 2 óra) de ezen kívűl még otthon is foglalkoznék vele.
A lényeg, hogy nagytestű (30kg+) legyen, rövidszőrű (max németjuhászos szőrig) és idegenekkel szemben bizalmatlan, jó házőrző.
Nekem egy nagytestű, rövidszőrű, keverékem van.
Aki házörző,családtag,kinti benti.
Egyáltalán nem érzek ebben ellentétet.
Nem az udvart őrzi, hanem a házat,minket. Ez teljesen jól megy idebenn is.
Senkit nem enged be, de amúgy kenyérre lehet kenni.
Egyébként valami bullamsztiff mix lehet
"Aki házörző,családtag,kinti benti."
"Nem az udvart őrzi, hanem a házat,minket."
"Egyáltalán nem érzek ebben ellentétet."
Az baj, mert itt 3 dologgal is ellentmondasz magadnak. :) A házőrző jelző üti a kinti-bentit. A házőrző ugyanis olyan kutya, aki ki van paszva a kertbe, ott járőrőzik, és az udvart védi. Tehát, ha nem az udvart őrzi, ráadásul kinti-benti, akkor semmi köze házőrzőhőz, inkább valamiféle testőr lehet. :D
Kérdés, hogy mennyit van kint, és mennyit bent?
"Szerintem a kinti-bentiség nem zárja ki a ház őrzését."
Az nem, de a rövid szőr igen. A NJ pedig hosszúszőrű, a tieidnek így elég jó dolguk van.
"Persze ha egy kutya be van zárva egész napra a lakásba akkor nem nagyon tud őrizni."
Na ez az. A rövidszőrűeket pedig "be kéne zárni egész napra a lakásba", mert csak rövidszőrűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!