Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől büdös a kutyám szája?...

Mitől büdös a kutyám szája? (kép lent )

Figyelt kérdés

nagyon büdös a kutyám szája...félek valami nagyobb probléma lehet e mögött..

még most lesz 1 éves és nem hullott még ki az összes tejfoga...attól lehetne esetleg hogy gyulladt az ínye ?

így néz ki a foga/ínye : [link]

2018. jún. 13. 15:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%

Bocsánat félreértettem, a rosszul írt "általában" szót automatikusan alutasakosnak olvastam. A hús nem rossz, de nem elég kifejezetten csak azzal etetni, és mivel nem kemény ezért nem rág rajta semmit, ugyanúgy ettől van a fogkő. Ha hússal etetsz érdemes utánaolvasni a barfozásnak.

Milyen húst adsz neki és hogy adod?

2018. jún. 13. 17:37
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

Minimális fogköve van csak neki.

De az ínye tényleg gyulladt, az őrlőfogaknál.

Egyébként tényleg valami szilárd kajával etesd, mert 1 éves kutyának még ennyi fogköve se szabadna, hogy legyen. Most még tényleg nem súlyos, de az évek során fokozódhat.

Vidd el dokihoz, az ínygyulladását mindenképp kezelni kell. Talán baktérium, vagy belefúródott neki valami. Bár én a törött fogat sem tartom kizártnak.

2018. jún. 13. 23:43
 13/16 anonim ***** válasza:
26%

A csontos hússal való etetéstől a fogai jók maradnak,és nem csöves csontokra gondolok, hanem amin sokáig el tud rágódni.Vannak erről cikkek a neten, milyen csontot lehet adni.

A táptól pontosan hogy romlik a foga, mert nem rág a kutya. Rágni csak húst tud. A kutya ragadozó állat lenne, húsevő.Genetikailag mint a farkas.Úgy kellene etetni, mint ahogy a farkas eszik.

Az én kutyáimnak nagyon egészséges fogazatuk van, állatorvos is mindig csodálkozik és mutogatja másoknak. Igaz mindig nyers, néha sült, főtt húsféléket kapnak, heti egyszer talán tápot, vagy főtt ételt, amit nekik főzök. De mindegyik kb.20 éves kort megért, most is van 16 éves kutyám kettő is.Természetes módon kell etetni őket.

Férgesség miatt is lehet a bűzös lehelete, vagy bélproblémák miatt. Nem biztos hogy a foga okozza.

2018. jún. 18. 14:14
 14/16 anonim ***** válasza:
42%

Ahogy az utolso mondta, nem biztos, hogy csak a fogko miatt budos a szaja! Lehet a buzmirigye miatt is pl.-ha a fule is gyulladt, akkor az is szoba johet.

A fog levaltodashoz meg annyit, hogy vannak kutyak akiknek ra kell segiteni a fogvaltasra! Nekem most epp egy 6 honapos kutyam van es neki mar az osszes foga levaltodott, talan csak az utolso 2 orlojet varjuk.

Az a lenyeg hogy most 1 evesen amugy is kell vinned majd kontrollra, mondd el a tapasztalaidat, figyeld meg, hogy mikor mennyire budos neki (etkezes elott-utan/napkozben/stb) van-e mas baja (sokat szellent, bufog), ott tart-e a fejlodeseben, ahol lennie kell, stb. Ha barmiben valami furcsassgot tapasztalnek mondanam a dokinak!

2018. júl. 6. 05:27
 15/16 anonim válasza:
68%
Undorítóak a műkörmeid.
2018. aug. 7. 11:41
 16/16 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen. Nekem tetszik es imadom. Mas velemenye nem szamit. Majd ha fog kiteszem kerdesnek . Puszi :)
2018. aug. 8. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!