Milyen dolgokat szerezzek be kutyának az alapokon kívül?
Mit hivunk alapfelszerelésnek? Fekhely,póráz,nyakörv ,(szájkosár),kefe,játékok,bolhairtó és kullancselleni készitmények,féreghajtó,vitaminok?!
Tartótól és kutyától függ!
Nálunk a kutyák csak szétszedték illetve összeronditották a fekhelyüket,viszont például a simogatóskesztyű kevés volt a kutyák szőrápolásához
Hogy mi az alap, az a szokásaidtól is függ.
Legyen mondjuk az alap: tálak, étel, nyakörv, póráz, élősködők elleni tabletta / csepp, jutalomfalat, csont, pár játék, valami fekhely / ház.
Pl. nekünk alap a 7 méteres póráz, de 2 és 15 méteres is van.
Viszont ha tömegközlekedsz, a szájkosár is alapnak számíthat. Ha autózol, akkor a biztonsági hám az alap (vagy valami egyéb, biztonságos közlekedési mód).
Van, amelyik kutyának alap a hám, van, amelyiknek nem.
Van, akinek alap a biléta, van, akinek nem.
A ház / fekhely tekintetében is nagy a szórás: a mienknek a szobában nincs külön fekhely, egy szőnyeg van, oda fekszik. A teraszon van egy faforgácsos párnával bélelt műanyag kosár, azt nagyon szereti, és van egy szigetelt kutyaház, amit szinte sosem használ.
A karomvágó olló is lehet hasznos, de elintézheted az állatorvosnál (esetleg kutyakozmetikában) is. Szóba jöhet a kutyasampon (bár mi eddig csak egyszer fürdettük, amikor befogadtuk, akkor muszáj volt).
Legtöbb kutyánál alap valamilyen kefe is.
A széntabletta nagyon jó ötlet, bár azt mi magunknak is tartunk. És igen, ha baj van, elviszed orvoshoz, de a széntabletta ártalmatlan. (Pl. első táp bevezetésekor világos volt, hogy mi a probléma, akkor egyszer használtuk)
Hordozható - összecsukható vizestál szerintem az egyik leghasznosabb nyári kiegészítő. Mindig visszük a sétához.
Jutifalattartó is kellhet, bár én csak a kutyasuli miatt vettem, amikor itthon gyakoroltam, csak a kerti mellényem zsebébe tettem a falatokat.
Egy kis jutifalattartót viszont kineveztem kakiszsáknak, hogy addig se kelljen kezemben hordani a nylonban a cuccot, amíg találok egy kukát - nekem bevált ez is.
Nekem a Kong is ide tartozik, sokáig nem vettem, és nem értettem, mi a pláne benne, de nagyon odavan érte:)
Hát én a kutyatápot meg a jutalomfalatkákat és a " márkás " életkornak tartásnak" megfelelő kutyaeledeleket,tápokat konzerveket és jutalomfalatokat Drágának és feleslegesnek tartom!
Kedves kutyáim keverékek,nem kukából esznek.De a száraz tápokkal " orr fociznak" ,a jutalomfalatos dobozér darabokra rágták a konyhabútort.
A kutyaszalámit és társait vagy ételmaradékkal keverve vagy másnap eszik meg,akár helyi bolt akár "márkaneves"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!