Elveheti a menhely a szomszédtól a kutyát?
A szomszédom hozott egy menhelyi kutyust; nagyon aranyos, 4 hónapos kölyök. Egyelőre ideiglenes befogadó, a szerződés szerint vállalta, hogy megkapja a veszettség elleni oltást, és ivartalanítattja.
Ha ezek megvannak, be kell vinni a kutyust, bemutatni, hogy minden rendben.
A baj csak az, hogy az etetésen kívül alig foglalkoznak a kutyával (néha simogatás, de nem játszanak vele).
Amikor hazaérek, kicsit játszok vele (közös kert van), mert ki tudna ellenállni egy kölyöknek. A szomszéd még örül is neki, hogy foglalkozok a kutyával (még mondta is, hogy neki nem nagyon van ideje rá), meg tanácsokat adok, hogy mire figyeljenek és működnek is.
A játéknak meg a kutyával való foglalkozásnak az az eredménye, hogy a kutya az én ajtómba hozza a játékait, meg lassan nálam fekszik többet - ahogy most is.
Ma is az volt, hogy a szomszéd tett-vett a kertben, néha szólt a kutyának, az odament, megsimogatta, és visszafeküdt az ajtómba - pedig nem hívtam, ki se néztem (nyitva van az ajtóm egész nap).
A menhelyek a kutya bemutatásánál mit figyelnek?
Mi alapján döntik el, hogy elveszik a kutyát vagy nem?
Nem örülnék neki, ha elvennék tőle a kutyust, de ha marad a kutyus, az nem teljesen az ő érdeme.
Illetve attól tartok, hogy minden így marad a végleges befogadás után is...
Emberek, én nem kavarok, nem vagyok túlbuzgó.
Egy egyszerű kérdést tettem fel, mert kíváncsi voltam mások véleményére, de pár ember csak a rosszindulatot látja.
Mint írtam, eszem ágában sincs rájuk hívni az állatvédőket, vagy a menhelyet értesíteni, mert nincs miért. Illetve, ha egyesek tudnának olvasni (a sorok mögött is), én is azért drukkolok, hogy minden rendben legyen a bemutatáson, és véglegesen is megkapják a kutyust. De ahogy látom az olvasott szövegértés nem erőssége pár embernek...
Nyilván, ha vernék, vagy nem etetnék a kutyát, vagy tényleg rosszul bánnának vele, az egy más helyzet lenne, de ilyenről szó sincs.
Azt is leírtam, hogy alapvetően jól bánnak a kutyával, csak a fiziológiai szükségletek mellett mentálisan is foglalkozni kéne vele, szerintem.
Én elég sz@rul érezném magam, ha magamhoz veszek egy kutyát, aki jobban kötődik a szomszédhoz, mint hozzám...
Lehet véleményed, és magadban is tarthatod!
Nem bírálni kell mást, hanem a saját dolgaiddal törődni!
A saját dolgommal foglalkozom, ne aggódj.
Csak kíváncsi voltam, hogy mások mit gondolnak, ennyi a történet.
Kérdező, én értem amit írsz.
A kerti dísz lét csak egy fokkal jobb a kiskutyának a kennelben sínylődésnél. Sose fogom fel mi értelme van úgy kutyát venni/örökbefogadni hogy valakinek semmi ideje és semmi kedve hozzá. Még nem láttam boldog és kiegyensúlyozott kutyát évi három sétával és napi két simivel. Persze igazuk van az előttem szólóknak, a menhelyen ennyire nem válogathatnak. Csak nehogy meglegyen az eredménye később a foglalkozás hiányának, és szerencsétlen kutya esetleg a kezelhetetlensége miatt visszakerüljön.
Te nem tehetsz semmit, csak annyit hogy játszol vele. A szomszéd is mondta hogy örül neki, hát akkor meg miért ne? Mi ez a nagy felháborodás itt?
Mindenki érti.
Egy kutyának sem jó az udvarban az élet. Mozogni, sétálni, tanítani, nevelni kell. Esetleg sportolni vele. De nem csak udvarban tartani.
Viszont, ez a rosszak közül, is egy “jó rossz”.
Menhelyen van hogy napi 1x tudják kiengedni. De nálunk volt olyan is hogy egyszer sem tudtuk, mert úgy szakadt az eső, jégeső.
Annak a kutyának 0 foglalkozással is jobb élete van mint a menhelyen.
Sztem az utolsónak van igaza: ez még mindig sokkal jobb annál, mint ha menhelyen lenne.
Nyilván foglalkozhatnának többet vele, de hát nem tudsz mit csinálni.
Az baj, h azt látom, h sok menhelyen dolgozó/fanatikus állatvédő nagyon túlbuzgó és túlzásba esik. itt is az egyik válaszoló remélem, csak viccelt, amikor azt írta, h csak egy fokkal kerti díszként tartani a kutyát, mint menhelyen kennelben.
ne röhögtessen már. az átlag menhelyen mocsok van, 10 kutya van összezárva, jó, ha 1x ki tudják vinni sétálni őket.
Nem vicceltem. Szerintem is jobb "kerti díszként" tartani, mint hogy menhelyen, kennelekben tengesse napjait, de csak egy kicsivel jobb. Tehát egy fokkal. Nem értem mi a gond a kifejezéssel.
Mellesleg én is önkénteskedem, igaz csak állatvédő egyesületnél, ahol a legtöbb kutya idiben van, átlag 15-20 kutya meg a telepen. Naponta kétszer legalább másfél óra séta, futtató, játék, amikor tudjuk fürdeni is visszük őket. Ez speciel foglalkozás terén szerintem nem gázabb mint egy kertből soha ki nem engedett kutya sorsa.
Ha valakit érdekel a kutyus sorsa:
a szomszéd nevelési célzattal annyira üti a kutyát, hogy az nyüszög... már harmadik alkalommal hallottam.
A jóra nem tanítja, de ha rosszat tesz, megveri.
A szomszéd nem hajlandó összeszedni az ürüléket, de ha a kutya megeszi, akkor meg kap érte.
Az egyik veréshez képest másnap, amikor meg akartam simogatni a kutyát, kúszva jött oda hozzám, és félt, hogy meg akarom érinteni. 5 hónapos kutyáról beszélünk... másfél-két hónap alatt elérte, hogy a kutya kezd félni az emberektől...
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!