Skót juhász vagy Labrador kutyusom legyen?
15éves vagyok,és jelenleg kutyára spórolok.(menhelyről akartam hozni de végül amellett döntöttem hogy veszek és később ha jól tartom a kutyamat hozok menhelyrol, és ezzel hog, sporolok,a szüleimnek is szeretném megmutatni hogx alkalmas vagyok gazdinak.)
A skót juhászok nagyon megtetszettek külsőleg is mint belsőleg,hiszen egy nagyon intelligens kutyafajta.
Régebben volt egy Labradorom de sajnos elég korán elpusztult egy szerencsétlenség miatt.
Imádtam,de nem szeretném hogy a volt kutyámra emlékeztessen viszont tetszik ez a fajta is.
Nem tudom hogy melyiket válasszam, tudnátok segíteni?
A körülmények:-nagy kertünk van es kb 2-3száz méterre van a gát és utána a Duna.
-sétálni napi tendszerességel tudnék vele kb 1órát hétköznaponként és hétvégen többet akár órákat.
-szeretnék egy nagyon intelligenset aki a vezényszókra hallgat
-egyedi legyen
-a legjobb társam legyen
-ne egyen megfizethetetlenül😅
-ne legyen egy nagyon beteges fajta
-akár ha később úgy alakul versenyekre is mennék vele
-viszonylag hosszú élet tartalma legyen
-szeresse a gyerekeket és ne lökje fel őket
-jelezzen ha valami nem okés a háznál
-védelmezzen engem és a családomat
-könynen tanítható legyen
A válaszokat előre nagyon köszönöm.
Kérem csak olyan személyek írjanak véleményt akik minimum 1x voltak ilyesmi fajta tulajdonodok🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!