Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fontos a kertben tartott...

Fontos a kertben tartott kutyát is sétálni vinni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy én vagyok hülye, de szerintem nem. Egy 1000 nm-es kertről beszélünk, ahol bőven van hely. 2 kutyánk van, egymással játszanak. Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy mindenképpen naponta vinni kell őket sétáltatni, mert különben nem lesznek szófogadóak és egyebek.

2018. jún. 6. 11:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kell nem is kérdés! Ha egész életükben a kertbe vannak zárva, akármilyen nagy is legyen az nem lesz jó. Illetve ha ketten vannak, akkor is kell szocializáció a számukra. Naponta legalább egyszer vidd el őket sétálni..
2018. jún. 6. 17:50
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

Dehát a séta az egyik legnagyobb buli a kutyatartásba! :D

A következő a játék és a tanítás utána pedig a kanapén való közös fetrengés.

A kertet megunják, kellenek nekik az új ingerek, ha nem is napi szinten, de azért heti párszor illene elvinni őket sétálni, lehetőleg változatos útvonalakon. Mivel ingerszegényen vannak tartva, ha jön egy erős, új inger, pl egy kutyát sétáltató ember és már mennek is őrjöngeni a kapuhoz, te pedig nem bírod őket elhívni onnan->nem szófogadóak.

Ha viszed őket sétálni, sok új kutyával is találkozhattok és mikor legközelebb elmegy majd vki a kapu előtt kevésbé lesz érdekes, mint a gazdihoz odamenni.

2018. jún. 6. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem is hatalmas kertem van, mégis viszem minden nap sétálni a belga juhászom. Vagy úszni megyünk vagy futkározni a mezőre vagy kirándulni. Nem felesleges a séta, te is halálra unnád magad ha tizenévig csak a kertben lennél. Kell a változatosság, arról nem is beszélve, hogy remek program a gazdinak is és a kutyának is. Elvégre családtagnak viszed, nem kerti dísznek...
2018. jún. 7. 11:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi a kinti kutyánkat is vittük mindennap sétálni (hacsak nem volt ítéletidő). Igaz nem 1000 nm-es telkünk van, hanem csak kb. 200...
2018. jún. 7. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!