Kutyaiskola megéri, mennyire hasznos?
Azért hasznos, mert a kutyád lát maga előtt példát, hogy a többi kutya mit csinál, hogyan csinálja. A kutya falkaállat, ösztönösen másolja a többiek viselkedését, ha az egy irányba mutat, pláne ha még pozitív megerősítéssel is jár. Itt meg kell jegyezni, hogy a kutya agya úgy van "bedrótozva", hogy ha sikeresen értelmezi és végrehajtja a falkavezér (az ember) parancsát, az boldogsághormonokat termel neki. Ezért vigyorognak annyira a kutyák pl. az agility-versenyeken, szinte extázisba kerülnek, ha sikerül jól végigcsinálniuk a rohampályát.
Mindig hasznos, ha van egy jól kiképzett kutya az újonc szeme előtt. Ha több, az még jobb. A hangulatot is érzik a suliban, megértik, mi folyik ott, miért van ott az a sok ember és kutya. Egyszóval igen, hasznos.
Nekünk nem nagyon jött be, pedig mielőtt elkezdtünk járni, több környékbeli suliba elmentem megnézni egy-egy órát, úgy választottam.
Látszólag nyitottak és széles látókörűek voltak, de az engem igazán érdeklő problémákra nem adtak érdemi választ, a saját módszerüket és nézeteiket erőltették, azon vettem észre magam, hogy nem érzem jól magam az órákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!