Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van képed lenyírt, fajtatiszta...

Van képed lenyírt, fajtatiszta, nem nyírós szőrű kutyáról? Miért mások alkatra mint a rödidszőrű társaik?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy néznek ki alakra lenyírva szőr nélkül.Pl. bearded colliet, bobtailt láttam és tök nem olyanok mint pl. egy kelpie. Tudom nem ugyanaz a fajta, de olyan egyenetlenebbek. Ez azért lehet mert mindig szőrben vannak és nem látszik, így kevésbé lehet szelektálni a tiszta vonalakra?
2010. jún. 15. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:

border collie:

lenyírva:

[link]

normálisan:

[link]

és a bernáthegyit lenyírják néha

2010. jún. 15. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

[link] Bearded collie

Amugy ezeket a fajtákat is felépitésre tenyésztik( a szőr nem a legfontosabb)a felépitést csak egy nem hozzáértő látja rosszul. Nekünk teljesen másmilyen egy azonos fajtabán belül lenyirt egyed, egy fajtabiró meg kitudja választani a megfelelő felépitésüt, semelyik se ugyan olyan, de a rövidszőrű kutyák se egyformák, mi nem vesszük észre a külömbséget egy küllembiró meg messziről látja a különbséget.

2010. jún. 15. 20:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Első válaszolónak!

Az kérlek szépen egy rövid szőrű border collie volt az első képen. De amúgy igazad van néhányan meg szokták nyírni őket, bár akkor miért nem rövid szőrűt vesznek. Na mindegy.

2010. jún. 16. 01:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Én a rövidszőrű kutyákon is látom a különbséget, a hsz-ek lenyírva pl. kiállóbb a válluk és a medencéjük.

A border ténleg egy rsz bc.

2010. jún. 16. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!