Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet terhes a kutyám?

Lehet terhes a kutyám?

Figyelt kérdés

Egy szomorú helyzet állt elő.

A tacskókeverék (termetre akkora mint egy nagyobb macska) szuka kutyámat elvileg felcsinálta egy németjuhász kan.

Én a kerten belül tartom a kutyám, direkt vigyázva volt rá mindig is, pont ezért nem lett ivartalaníttatva. 7 évig nem is volt semmi gáz.

Viszont a napokban... a faluban meglépett otthonról egy németjuhász, és pont az én kerítésem ugrotta át.

Azt nem tudom, hogy konkrétan volt-e közösülés. Reggel vettem csak észre, hogy a kan a kertemben van, ki tudja, hogy mióta. Lehet egy óra volt, de lehet egész éjjel is.

Beszélgettem másokkal a témában. Valaki azt mondja, hogy fizikailag lehetséges, hogy egy németjuhász felcsinál egy tacskót, viszont többen mondták, hogy szerintük ilyen nincs, nem fér hozzá az eltérő fizikai különbség miatt.

Tanácstalan vagyok és aggódok!

2018. jún. 1. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Fizikailag lehetséges... A kutyád tüzelt mostanában, azért jött be hozzátok a kan?
2018. jún. 1. 21:12
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Még most sem késő ivartalanítani!
2018. jún. 1. 21:14
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Ha a szuka tüzel, akkor hidd el, hogy hozzáfér a kan...

A szomszédunk spánieljét a kerítésen keresztül csinálta fel egy kan. Össze voltak ragadva, mikor megláttuk őket. Néztünk, hogy ez mi a franc. Az egyik ismerősöm pedig látta, ahogy egy roti lefeküdt, hogy a kan tacskó felérje...

Úgyhogy vidd el dokihoz, és ha vemhes, ivartalanítsd még fialás előtt.

2018. jún. 1. 21:16
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Fizikailag lehetséges, de mivel a kan nagyobb, könnyen lehet, hogy a kutyád belehal a vemhességbe, vagy a fialásba. Azonnal vidd orvoshoz!!!
2018. jún. 1. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Lehetséges hogy vemhes lett főleg ha tüzel. Ha vemhes belehalhat az ellésbe mivel a németjuhász kölyök nem a tacsi testéhez van tervezve még akkor sem ha a fajta keveredés miatt németjuhásztól kisebb testű utód várható. Vemheség ideje alatt is lehet ivartalanítani (úgy tudom de nem akarok butaságot mondani hogy korai vemheségnél ivartalanítás nélkül el lehet hajtani a kicsiket). Szerintem jövő hétre jelentkezz be az állatorvoshoz ha csak hétvégén nem rendel, mond el mi történt. Ilyen helyzettben még nem voltam de arra tudok gondolni hogy vagy azt mondja ha nem tudja megállapítani a vemhességet hogy esetleg várj amíg biztos lesz és akkor ivartalanítani vagy azonnal a vemheség biztossága nélkül. Tényleg nem akarok butaságot mondani mer nálam sose volt vemhes szuka, sőt két éve kanom van de én erre a lehetőségre tudok gondolni, de biztos aki jártasabb a témába pontosabban meg fogja írni. Ha vemhes is ne hagyd hogy leelljen. A szuka életébe kerülhet és így is rengeteg keverék végzi jobb esetbe menhelyen (rosszabb esetbe láncon vagy az út szélén).
2018. jún. 1. 21:20
 6/9 Marcell050528 válasza:
100%
Szia!Ha tüzel vagy tüzelt a kutyusod mostanában akkor lehet hogy terhes, DE ha nem tüzelt vagy tüzel akkor elmarja maga mellől a kant. Természetes reakció.
2018. jún. 1. 21:48
 7/9 anonim ***** válasza:
35%

Tüzelt a szukád vagy nem???

Ha annyira odafigyelsz rá, csak tudod...

Ha igen, 30 nap múlva vidd el hasi ultrahangra, majd megmondják vannak-e kölykök, vagy sem.

Amúgy de, egy kis termetű kutyát is meglehet termékenyíteni egy nagyobb testű által. Hidd el, ilyenkor leleményesek az ebek, simán lefekszik neki a szuka.

2018. jún. 1. 22:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha vemhes lett, ha nem szerintem vidd ivartalanítattni. 7+ éves a szuka, egy idő után sajnos jelenztkezni fognak az egészségügyi bajok (emlődaganat, álvemhesség, méhgyulladás, gennyes méhgyulladás, méh/petefészek daganat/ciszta). Ne várdeg amíg 12 éves lesz és idős korában kell életmentő műtétet végezni rajta, most meg egészséges, nem túl öreg. És többet nem kell pánikolni az esetleges vemhesség miatt. Ha pedig vemhes akkor mindenképp.
2018. jún. 2. 10:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Hétfőn felhívom az orvost és kérek időpontot ivartalaníttatásra.

Végül is igen, az a biztos.

Aztán meglátogatom a volt polgármestert, hogy hahó, meghoztam a számlát, vállalj már felelősséget a kutyádért, ha már vigyázni nem tudsz rá, és felcsinálja a fél falut. :D

2018. jún. 2. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!