Lehet terhes a kutyám?
Egy szomorú helyzet állt elő.
A tacskókeverék (termetre akkora mint egy nagyobb macska) szuka kutyámat elvileg felcsinálta egy németjuhász kan.
Én a kerten belül tartom a kutyám, direkt vigyázva volt rá mindig is, pont ezért nem lett ivartalaníttatva. 7 évig nem is volt semmi gáz.
Viszont a napokban... a faluban meglépett otthonról egy németjuhász, és pont az én kerítésem ugrotta át.
Azt nem tudom, hogy konkrétan volt-e közösülés. Reggel vettem csak észre, hogy a kan a kertemben van, ki tudja, hogy mióta. Lehet egy óra volt, de lehet egész éjjel is.
Beszélgettem másokkal a témában. Valaki azt mondja, hogy fizikailag lehetséges, hogy egy németjuhász felcsinál egy tacskót, viszont többen mondták, hogy szerintük ilyen nincs, nem fér hozzá az eltérő fizikai különbség miatt.
Tanácstalan vagyok és aggódok!
Ha a szuka tüzel, akkor hidd el, hogy hozzáfér a kan...
A szomszédunk spánieljét a kerítésen keresztül csinálta fel egy kan. Össze voltak ragadva, mikor megláttuk őket. Néztünk, hogy ez mi a franc. Az egyik ismerősöm pedig látta, ahogy egy roti lefeküdt, hogy a kan tacskó felérje...
Úgyhogy vidd el dokihoz, és ha vemhes, ivartalanítsd még fialás előtt.
Tüzelt a szukád vagy nem???
Ha annyira odafigyelsz rá, csak tudod...
Ha igen, 30 nap múlva vidd el hasi ultrahangra, majd megmondják vannak-e kölykök, vagy sem.
Amúgy de, egy kis termetű kutyát is meglehet termékenyíteni egy nagyobb testű által. Hidd el, ilyenkor leleményesek az ebek, simán lefekszik neki a szuka.
Hétfőn felhívom az orvost és kérek időpontot ivartalaníttatásra.
Végül is igen, az a biztos.
Aztán meglátogatom a volt polgármestert, hogy hahó, meghoztam a számlát, vállalj már felelősséget a kutyádért, ha már vigyázni nem tudsz rá, és felcsinálja a fél falut. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!