Szívvel, és rizzsel eteti a kutyáját, lehet attól hasmenése a kutyának?
Tényleg elég egyoldalú ez az etetés. Szívből hosszú távon amúgy sem szerencsés sokat adni, egyszerre pedig szintén óvatosan. Nagyon magas a koleszterintartalma és vannak kutyák, akik emiatt érzékenyek rá. Barfban is max a napi adag 10% javasolt belőle, mert hasmenést okozhat.
Az ismerősöd nem gondolt rá, hogyha visszatérő probléma a hasmenés, hogy esetleg változtasson az etetésen? Mert szerintem ez lenne az első logikus reakció, ha gond lép fel a kutyával.
"Nagyon magas a koleszterintartalma (...) hasmenést okozhat." Köszi, ha ezt így elmondom neki, szerintem megérti.
Amúgy nem értem, az állatorvos miért nem kérdezte meg, hogy mit ad neki enni, ráadásul még fejlődésben lévő kutyáról van szó
Rizst kaphat, de ez inkább csak üres kalória. Hízlaláshoz hasznos lehet, ha vékony a kutya, de inkább változatos húsokat kéne kapnia, megfelelő arányú belsőséggel. Rizs is mehet mellé, de ne azon legyen a hangsúly. És persze a csontos is fontos lenne, a kálcium, kollagén miatt, főleg, ha kölyökről van szó. A csontot viszont nem szabad főzni. Esetleg tojáshéj porral, vagy csontliszttel ki lehet váltani,de nagyon oda kell figyelni ezeknek az adagolására.
Ha nem tápot kap, hanem a gazdi állítja össze az étrendet akkor fontos lenne utánajárni, hogy mit miért, hogyan adjunk, és persze, hogy miből mennyit szabad.
Ajánlom a nyers etetést, rengeteg facebook csoport és oldal foglalkozik a témával. Vagy ha nem szeretné a macerát akkor egy jó minőségű kölyöktáp is jó választás lehet. :)
Lehet, ez az étrend elég egyoldalú így. A szív amúgy húsnak minősül, nem árt, de szükség lenne pl. csontosra is (nem főzve).
Van olyan kutya, amelyik a rizsre is allergiás egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!