Brit premium sport, mi az igazság?
Egyik helyen azt olvasom, hogy jó táp, máshol meg azt, hogy a 45%-os hús tartalom az nem is annyi, hanem csak 12%-ék.
Most akkor jó táp vagy sem?
Köszi előre is!
Arra mondják, hogy friss hús van benne, és ugye a friss húsnak a víztartalma kb 70% és az tömény húsban, tehát húsliszt formájában a 45 % az bizony jóval kevesebb.
De ettől függetlenül nagyon jó arány, ha egy tápnak majdnem a fele hús.
Egyik tápban sincs szerintem húslisztből 50 % körül.
De lehet, hogy van, de a lényeg, hogy nem rossz ez a táp.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Még egyet kérdeznék, ha nem baj: A kutyusom 16 kilós schnauzer keverék, viszont a termékhez azt írják, hogy nagytestű kutyának ajánlják, de kis termetűhöz egyáltalán nem látom ezt a tápot. Elég, ha az adagolást nézem? Szerintetek neki jó lesz?
Ja és nem túl nagy méretű a szem? A kép alapján nem nagyon tudom kivenni.
Ti milyen fajta kutyát etettek vele? Bocsánat ez több volt, mint egy kérdés.
Köszi előre is!
Első vagyok, mindig vannak idióta pontozók. Nem kell ezzel foglalkozni.
A szem kb 1 cm hosszú és valamivel keskenyebb, ovális. Apró, ez az egyik nagy hátránya, hogy így tréninghez nem lehet jól használni.
Én 2 malit etetek ezzel. De egy snacinak is teljesen jó lehet.
Azért figyelgesd a kutyád, ha ezt a tápot választod.
Sajnos a Brit közismerten olyan táp, amiből az előírttól sokkal többet kell adni, ha nem akarod, hogy eltűnjön a kutyád.
Nekünk mindhárom(!!) kutyánk csak fogyott tőle, pedig az ajánlottól sokkal többet kaptak belőle.
Azóta utánaolvastam és sok helyen látom, hogy ugyanerről panaszkodnak a gazdik.
Lehet, hogy ti kivételek lesztek és beválik, de sajnos sok kutya csak fogy tőle és ár/érték arányban sem éri meg, ha rengeteget kell belőle adni ahhoz, hogy szinten tartsd a kutyád súlyát.
Utolsó köszi szépen! Hát az nem hiányzik, hogy fogyjon. Már döntöttem, mégsem veszem meg. Nagyon sok rosszat hallok/olvastam róla. Például nem tetszik a nedvességtartalma, állítólag hamar megavasodik.
650 ft-körül keresek jó minőséget, de még nem találtam :( Egyébként most még flatazort kap, de nagyon sok nekem, és a kutyámnak savanyú szagú a bőre tőle, váltani szeretnék, de nem egyszerű. Ha tehetném legszívesebben én is ezeket a felső kategóriásakat venném, de jó lenne
:(
Josera esetleg? Van olcsóbb vonala is, a JosiDog pl Regular. De a Brit Premium is sokaknak beválik, érdemes lehet kipróbálni.
Mi is hasonló árkategóriában mozgunk és csak ezt a 2 tápot találtam, ami elfogadható árban és minőségben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!