Bullmasztiffnak Pro Plan Optistart Large Robust vagy Pro Plan Optidigest Medium Puppy Sensitive Digestion?
Van egy bullmasztiff om és nagyon nehéz kaját venni neki, próbáltam az acana és a brit carnilove márkákat is de vagy lágy vagy híg lett a szeklete ami úgy ahogy bevált az a pro plan. Kicsit érzékeny a gyomra szegénykémnek ezért gondoltam hogy kipróbáljuk az érzékeny emésztéses pro plant de az csak médium kutyáknak van ugye egy masztiff nem medium méretű (1 éves és 45 kg.)
A csomagoláson fel van tüntetve hogy akar 75 kg os kutyáknak is adható, igazából az lenne a kérdésem lesz e hátránya ha a médium tappal etetem?
Vagy az hulyeseg lenne ha keverném a 2 tápot? Kb ugyan annyi a napi adag és amugy is kevesebbet kap mert napközben van neki bőven nasi és nem akarom hogy elhizzon.
A híg székletet a sok nasi is okozhatja!
Large tápnak inkább a növendék kutyáknál van jelentősége. Nagy termetű kutyáknál fontos,hogy ne legyen túl gyors a növekedésük üteme, mert ez nagyon mehterheli a csontokat,ízületeket. Ezt a lassú növekedést hivatott szolgálji a large puppy táp. A felnőtt large tápok annyiban szoktak eltérni a sima medium tápoktól,hogy több ízületvédő kiegészítőt tartalmaznak.
Ha tehát a kutya még növendék,akkor mindenképpen speciálisan nagytestű kutyáknak való tápot adnék neki.
Ha mar kifejlett akkor mehet a medium ,de beszereznék mellé ízületvédő kiegészítőket pl.zöldkagylópor,msm,kollagén,joint aid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!